torstai 17. maaliskuuta 2016

Suklaakakku vadelma- ja mustaherukkamoussella



Tämä kakku syntyi, kun piti saada tyhjennettyä kaappeja suklaista ja pakastinta marjoista. Nam!

Kakkupohja:
150 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus:
2 dl vadelmamehua

Voitele ja korppujauhota 22cm irtopohjavuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Siivilöi kuivat aineet taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi coctail-tikulla. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.


Marjatäyte:
400 g sekalaisia marjoja (itse käytin 200g vadelmia ja 200g mustaherukoita)
400 g mascarponea
2 dl kermaa
1-1,5 dl sokeria (maista, oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
Vadelmamarmeladia tai hilloa kerrosten väliin

Sulata marjat. Jos käytät ulkomaisia marjoja, muista keittää ne pussin ohjeiden mukaan. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään mascarpone, sokerit ja sulaneet pakastemarjat. Halutessasi voit paseerata marjat siivilän läpi. Tällöin käytä vain siivilän alla olevaan kulhoon tuleva marjasose, jolloin täytteestä tulee rakenteeltaan pehmeämpi, koska siinä ei ole kuoria eikä siemeniä. Kuumenna kattilassa pari ruokalusikallista vettä tai mehua ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana mascarpone-marjaseokseen. Lopuksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. 

Leikkaa suklaakakkupohja kahteen tai kolmeen osaan, aseta ensimmäinen pala vuoan pohjalle ja kostuta. Kaada täytteestä puolet ja tasoita. Aseta toinen kakkupala päälle, kostuta ja kaada täytettä. Jos leikkasit pohjan kolmeen osaan, aseta vielä viimeinen pala päälle ja kostuta. Laita kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ennen koristelua ja tarjoilua, valmista suklaaganache.

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita


Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä saa olla. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.



13 kommenttia:

  1. Hei Maria. Ootko tehny mitään kakkua ilman vehnäjauhoja tai ilman maitotaloustuotteita? Esim kookosmaidolla tai vastaavilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jonna!

      Oon tehnyt! Tein esimerkiksi pari viikkoa sitten häihin munattoman, maidottoman ja gluteenittoman kakun :) Valkosuklaa-kuningattaren! Se oli tosi hyvää vaikka itse sanonkin! ;)

      Poista
    2. Ooo. Nice. Onks ohjetta täälä vai korvasitko vain jauhoja ja tuorejuustoa vastaavilla vege ja gluteenitomilla vaihtoehdoilla?

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Onko sulla tässä minkä kokoinen kakkuvuoka missä olet paistanut?:)

    VastaaPoista
  4. Onko sulla tässä minkä kokoinen kakkuvuoka missä olet paistanut?:)

    VastaaPoista
  5. Moikka Maria! Onko sulta mahdollista tilata kyseistä kakkua tai kakkuja ylipäätään? :) Terv. Laura

    VastaaPoista
  6. Tehtiin tällainen synttärikakku 6v. juhliin ja herkullista tuli

    VastaaPoista

Jätä kommentti