Päätin jälleen järjestää Tupperware-kutsut ja kutsua sen ja
uuden asunnon tiimoilta ystäviä kylään tutustumaan kippoihin ja kahvittelemaan.
Ennen kutsuja huomasin myös Philadelphian Instagram-sivustolla kilpailun, jossa
etsittiin maukkaita juustokakkuohjeita. Niimpä kehittelin tämän reseptin. Se
syntyi pääsääntöisesti kaapista löytyvistä aineksista; mulla on oikeastaan aina
kaapissa suklaata, jääkaapissa tuorejuustoa ja kermaa ja pakkasessa marjoja.
Nyt oli sattumalta kirsikoitakin, joten päätin hyödyntää ne tähän
kakkuun.
Halusin myös ekaa kertaa kokeilla tehdä hyydykekakun, jonka sisällä on ikäänkuin piilokakku, eli pienempään irtopohjavuokaan tehty pelkkä hyydykeosa, joka tulee näkyviin vasta kun kakusta leikkaa palan. Kakun tekeminen on siis aloitettava siitä, että tekee ensiksi tuon sisälle tulevan vadelma-kirsikkamoussen ja antaa sen hyytyä muutaman tunnin, jonka jälkeen tekee varsinaiselle kakulle keksipohjan, siirtää marjahyydykkeen keksipohjan päälle ja lopuksi tekee suklaamoussen kaiken päälle. Loppujen lopuksi erittäin yksinkertaista. Tästä kakusta tuli erittäin maukas ja täyteläinen. Kirsikoita tai muita marjoja voi laittaa oman maun mukaan, mun mielestä suklaan ja vadelman kaveriksi käy mikä vaan. Iloisia leipomishetkiä!
Vadelma-kirsikkahyydyke:
300g
vadelmia
200g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl kermaa
0,75dl
sokeria
1
tl vaniljasokeria
4
kpl liivatelehtiä
150g
kirsikoita
Vuoraa 15cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla (reunat
leivinpaperi-kaistaleella) Sulata vadelmat. Jos käytät ulkomaisia marjoja,
muista keittää ne. Poista tuoreista kirsikoista kivet ja pilko ne paloiksi.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita
kulhossa keskenään tuorejuusto, sokerit ja sulatetut marjat. Kuumenna
kattilassa pari ruokalusikallista vettä (tai marjamehua) ja liota siihen
liivatteet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-marjaseokseen. Lopuksi kääntele
joukkoon vatkattu kerma ja pilkotut kirsikat. Kaada mousse pieneen vuokaan ja
laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Keksipohja:
200g suklaahippukeksejä
75g voita
Murskaa suklaakeksit monitoimikoneessa tai käsin ja sulata
voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään.
Painele keksivoi-seos leivinpaperilla vuoratun 22cm irtopohjavuoan pohjalle ja
laita vuoka jääkaappiin odottamaan. Kun keksipohja on jähmettynyt,
kumoa hyytynyt vadelma-kirsikkahyydyke keksipohjan päälle, ihan keskelle. Laita
jääkaappiin odottamaan suklaatäytteen valmistuksen ajaksi.
Suklaamousse:
250g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaa
0,5dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunan valkuainen (ei pakollinen, mutta tuo kuohkeutta)
3 liivatetta
Laita liivatelehdet likoamaan
kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa
vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sula suklaa tuorejuuston ja sokereiden
kanssa.
Purista lionneista
liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan,
sekoita huolellisesti. Lisää liivateseos tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena
nauhana koko ajan esimerkiksi sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele joukkoon
viimeisenä omissa kulhoissaan vaahdotetut kerma ja kananmunan valkuainen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan
ja vadelmahyydykkeen päälle päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi
tunniksi tai yön yli.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi
kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi.
Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä
saa olla. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele
haluamallasi tavalla.
Hei! Vaahdotitko kananmunan keltaisen ennen massaan laittamista?
VastaaPoistaSiis valkuaisen!
PoistaMoikka! :)
PoistaJoo, kananmunan valkuainen vaahdotetaan myös :)
Ihastelinkin tätä kakkua jo Instagramissa, pitäneekin tutustua reseptiin tarkemmin :)
VastaaPoista