Tämä kakku syntyi, kun piti saada tyhjennettyä kaappeja suklaista ja pakastinta marjoista. Nam!
Kakkupohja:
150
g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1,5 tl leivinjauhetta
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 dl vadelmamehua
Voitele
ja korppujauhota 22cm irtopohjavuoka. Paloittele suklaa kattilaan.
Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen.
Siirrä kattila levyltä.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Siivilöi kuivat aineet taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi coctail-tikulla. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.
Marjatäyte:
400
g sekalaisia marjoja (itse käytin 200g vadelmia ja 200g
mustaherukoita)
400
g mascarponea
2
dl kermaa
1-1,5
dl sokeria (maista, oman maun mukaan)
1
tl vaniljasokeria
5
liivatetta
Vadelmamarmeladia
tai hilloa kerrosten väliin
Sulata
marjat. Jos käytät ulkomaisia marjoja, muista keittää ne pussin
ohjeiden mukaan. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa
kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään mascarpone, sokerit ja
sulaneet pakastemarjat. Halutessasi voit paseerata marjat siivilän
läpi. Tällöin käytä vain siivilän alla olevaan kulhoon tuleva
marjasose, jolloin täytteestä tulee rakenteeltaan pehmeämpi, koska
siinä ei ole kuoria eikä siemeniä. Kuumenna kattilassa pari
ruokalusikallista vettä tai mehua ja liota siihen liivatteet. Kaada
ohuena nauhana mascarpone-marjaseokseen. Lopuksi kääntele joukkoon
vatkattu kerma.
Leikkaa suklaakakkupohja kahteen tai kolmeen osaan,
aseta ensimmäinen pala vuoan pohjalle ja kostuta. Kaada täytteestä
puolet ja tasoita. Aseta toinen kakkupala päälle, kostuta ja kaada
täytettä. Jos leikkasit pohjan kolmeen osaan, aseta vielä
viimeinen pala päälle ja kostuta. Laita kakku kylmään hyytymään
muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ennen koristelua ja tarjoilua,
valmista suklaaganache.
Suklaaganache:
150
g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna
kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja
sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä saa olla. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti
reunoja.
Hei Maria. Ootko tehny mitään kakkua ilman vehnäjauhoja tai ilman maitotaloustuotteita? Esim kookosmaidolla tai vastaavilla?
VastaaPoistaMoi Jonna!
PoistaOon tehnyt! Tein esimerkiksi pari viikkoa sitten häihin munattoman, maidottoman ja gluteenittoman kakun :) Valkosuklaa-kuningattaren! Se oli tosi hyvää vaikka itse sanonkin! ;)
Ooo. Nice. Onks ohjetta täälä vai korvasitko vain jauhoja ja tuorejuustoa vastaavilla vege ja gluteenitomilla vaihtoehdoilla?
PoistaJoo, korvataan vaan :)
PoistaJoo, korvataan vaan :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnko sulla tässä minkä kokoinen kakkuvuoka missä olet paistanut?:)
VastaaPoistaOnko sulla tässä minkä kokoinen kakkuvuoka missä olet paistanut?:)
VastaaPoistaMoi! Oli 20 tai 22 cm :)
PoistaMoikka Maria! Onko sulta mahdollista tilata kyseistä kakkua tai kakkuja ylipäätään? :) Terv. Laura
VastaaPoistaLaita sähköpostia osoitteeseen bakingof@gmail.com :)
PoistaViestiä laitettu :)
PoistaTehtiin tällainen synttärikakku 6v. juhliin ja herkullista tuli
VastaaPoista