Kutsuin sunnuntaina ystäviä kahvittelemaan sen kunniaksi, että me muutetaan alle kahden viikon päästä. Eräänlaiset Hervannan hyvästijäiskahvit, ja pitihän siinä leivonnaisiin saada vähän kaapeista ja pakastimesta aineksiakin tuhottua ennen muuttoa. K-kaupassa pakasteissa pisti silmään Pirkan uusi tuote, tyrnimarjat! Oon melkoinen tyrnifani ja olin tästä tosi innoissani! Päätin siis tehdä pitkään mielessä olleen kakun. Kakkuun tulevan tyrnimehun voi puristaa siivilän läpi sulatetuista marjoista, tai käyttää valmista pullotettua 100% tyrnimehua. Tein kakun pieneen 15cm irtopohjavuokaan. Luonnollisesti saat isomman kakun tuplaamalla ainesten määrän ja tekemällä esim. 22-24cm vuokaan.
Pohja:
100g
kaurakeksejä
32g
voita
Kakku:
4,5
liivatetta (liivatteen voi puolittaa ihan vaan taittamalla)
200g
tuorejuustoa
2dl
kermaa
1
kananmunan valkuainen
1dl
sokeria
1tl
vaniljasokeria
1dl
tyrnimehua
Kiille:
1dl
tyrnimehua
0,5dl
vettä
2rkl
(tai oman maun mukaan) sokeria
1,5
liivatetta
Murskaa
kaurakeksit monitoimikoneessa tai käsin ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja
voi keskenään. Painele keksivoi-seos leivinpaperilla vuoratun 15cm
irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kananmunan valkuainen ja kerma
vaahdoksi omissa kulhoissaan. Sekoita kolmannessa kulhossa tuorejuusto, sokerit
ja siivilän läpi puserrettu tyrnimehu tai valmis tyrnimehu. Kuumenna tilkka tyrnimehua
(n.2rkl) kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivateneste
sitten ohuena nauhana vatkaimella sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää
valkuaisvaahto ja kermavaahto kevyesti nostellen joukkoon. Kaada täyte vuokaan
keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiilteen
lisäämistä.
Valmista
kiille vasta kun kakkuosa on hyytynyt. Sekoita vesi, mehu ja sokeri keskenään.
Laita liivatteet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Jälleen kuumenna
tilkka tyrnimehua ja liota liivatteet sinne. Kaada ohuena nauhana
tyrnimehuseokseen. Kaada kevyesti kakkumassan päälle ja laita hyytymään.
Koristele valmiina vaikkapa tuoreilla marjoilla.
Katsoin reseptin ja huomasin harmikseni, että kakkuun tulee kananmunaa. :( mä olen kananmuna-allergikko joten osaatko sanoa onko mikään näistä herkuista kananmunaton?
VastaaPoistaMoi Rebekka!
PoistaSori kun huomasin viestisi vasta nyt! Kaikista mun hyydytetyistä kakuista voi vaan jättää kananmunan pois! Ei muuta! :) Ei vaikuta mihinkään muuhun. Oon laittanu sen vaan lisäämään hieman kuohkeutta. Eli testaamaan vaan!