lauantai 5. maaliskuuta 2016

Aamupalarakkaus + meikäläinen Instagramissa nimellä bakingofmaria
Se sai alkunsa, kun olin viime kevään vaihdossa Sveitsissä Zürichissä. Ikinä en ole aamupalaa väliin jättänyt ja tykännyt ateriana aamupalasta tosi paljon, tiedostanut sen merkityksen ravinnollisestikin. Mutta vaihdossa ollessani mulla oli tosi paljon aikaa aamuisin; aamuihin kuului usein herääminen noin kello yhdeksän, lähileipomon croissantti (meidän naapurustossa oli kolme leipomoa), espresson valmistus kämppiksen ihanalla masiinalla, rauhallinen aamupala valoisassa keittiössä, lenkki tai jumppa yliopistolla ja sitten vasta myöhemmin opiskelua. Kaikki muu oli ruokakaupassa kallista, mutta keväämmällä sai marjoja ja hedelmiä tosi edullisesti. Ai että, ihanaa aikaa. Sveitsissä ollessani en leiponut läheskään niin paljon kun leivon normaalisti, joten aloin tehdä aamupaloistani esteettisempiä ja aloin ottaa niistä jostain syystä kuvia Instagramiin. Ehkä koitin niillä kompensoida puuttuvia kakkukuvia. Syntyi oma hashtag: marianaamumätöt :D
Aamupaloja suunnitellessani, laittaessani ja mutustellessani huomasin, miten paljon enemmän nautin aamiaisista, kun ne on nättejä. Mielikuvitus siinä lähti myös lentoon ja tuli mietittyä paljon monipuoleisemmin, mitä sitä aamulla peruspuuron sijasta tai rinnalla voiskaan syödä. Aloin inspiroitua muiden aamupaloista esimerkiksi Pinterestistä ja halusin edelleen inspiroida muita syömään aamulla hyvin ja rauhassa. 


Useimmiten nautin aamiasta kotona yksin, koska mies menee aamulla aikaisemmin töihin, mutta joskus intoudun viikonloppuisinkin taikomaan meille molemmille jotain kivaa aamupalaksi tai brunssiksi. 

Tiedostan toki, että kun opiskelijaelämä ens syksynä on ohi ja palaan töihin, kuuluu tällaiset aamupalat ainoastaan viikonloppuihin ja arkena vedetään ne aamun nopeat puurot ja kananmunat naamaan. Mutta nyt nautin tästä, että rauhassa saa kokkailla aamupalaa ja ottaa siitä hömppiä kuvia Instagramiin ja ilahduttaa toivottavasti itseni lisäksi jotain muutakin niillä. Käytän edelleen paljon hedelmiä ja marjoja. Aamupaloissa olevat marjat on usein jämiä viikonloput leipomuksista ja koristeluista. Harvoin ostan ulkomaisia marjoja ihan vaan syötäväksi. Mutta pitäähän jämät pois syödä. Kunhan muistaa pestä ne hedelmien tapaan huolellisesti.


Eli niille, jotka ei sitä vielä tienneet, niin mut löytää Instagramista nimellä bakingofmaria :)
Tässä siis jotain viimeaikaisia aamumättöjäni. Muistakaa syödä kunnolla ja terveellisesti leipomisen ohessa! 

(Pahoittelen kuvien laatua, ne on puhelimella otettuja.)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti