Pohja:
200g Digestive-tai kaurakeksejä
75g voita
Sitruunahyydyke:
200g Digestive-tai kaurakeksejä
75g voita
Sitruunahyydyke:
200g Valion
sitruunarahkaa
2dl kermaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
puolikkaan sitruunan
kuori raastettuna
puolikkaan sitruunan
mehu puristettuna
Mustikkakerros:
Valion vanilja- tai
kuningatarrahkaa
2dl kermaa
2 rkl sokeria
300g mustikoita
soseena
5 liivatetta
marjamehua tai vettä
Mustikkakiille:
150g mustikoita
soseena
1-2rkl sokeria
0,5dl mehua
2 liivatetta
Sisälle tulevaa
sitruunahyydykettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa
15cm pienen irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Vatkaa kerma.
Sekoita erillisessä kulhossa sähkövatkaimella huolellisesti keskenään sitruunarahka,
sitruunan kuoriraaste ja sokerit. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja
liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen ja
sekoita koko ajan huolellisesti. Lopuksi kääntele joukkoon kerma. Kaada täyte pieneen
vuokaan ja laita pakkaseen hyytymään.
Valmista keksipohja murskaamalla keksit
esimerkiksi monitoimikoneessa ja sekoittamalla keksimuruihin voi. Levitä
keksi-voiseos leivinpaperilla ja reunakalvolla vuoratun 22cm irtopohjavuoan
pohjalle ja painele. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
Siirrä hyytynyt
sitruunahyydyke varovasti keksipohjan päälle keskelle ja laita kylmään odottamaan mustikkakerroksen
valmistuksen ajaksi. Valmista mustikkatäyte.
Laita liivatteet
likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat ja vatkaa kerma. Sekoita
sähkövatkaimella huolellisesti keskenään vaniljarahka, mustikkasose ja sokeri. Kuumenna
kattilassa mehu- tai vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen. Kaada
liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita koko ajan huolellisesti.
Lopuksi kääntele joukkoon kerma. Kaada täyte sitruunahyydykkeen päälle niin,
että se peittyy kokonaan. Laita kakku kylmään hyytymään pariksi tunniksi.
Kiillettä varten
soseuta mustikat, lisää sokeri. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna
mehu ja lisää lionneet liivatteet. Sekoita liivateneste huolellisesti
mustikkasoseeseen. Kaada kakun päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin mieluiten
yön yli. Koristele oman maun mukaan.
Upean näköinen ja varmasti myös makuinen.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.