maanantai 27. kesäkuuta 2016

Mustikka-sitruunakakku




Pohja:
200g Digestive-tai kaurakeksejä
75g voita 

Sitruunahyydyke:
200g Valion sitruunarahkaa
2dl kermaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan sitruunan mehu puristettuna

Mustikkakerros:
Valion vanilja- tai kuningatarrahkaa
2dl kermaa
2 rkl sokeria
300g mustikoita soseena
5 liivatetta
marjamehua tai vettä

Mustikkakiille:
150g mustikoita soseena
1-2rkl sokeria
0,5dl mehua
2 liivatetta


Sisälle tulevaa sitruunahyydykettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa 15cm pienen irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Vatkaa kerma. Sekoita erillisessä kulhossa sähkövatkaimella huolellisesti keskenään sitruunarahka, sitruunan kuoriraaste ja sokerit. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita koko ajan huolellisesti. Lopuksi kääntele joukkoon kerma. Kaada täyte pieneen vuokaan ja laita pakkaseen hyytymään. 

Valmista keksipohja murskaamalla keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja sekoittamalla keksimuruihin voi. Levitä keksi-voiseos leivinpaperilla ja reunakalvolla vuoratun 22cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Siirrä hyytynyt sitruunahyydyke varovasti keksipohjan päälle keskelle ja laita kylmään odottamaan mustikkakerroksen valmistuksen ajaksi. Valmista mustikkatäyte. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat ja vatkaa kerma. Sekoita sähkövatkaimella huolellisesti keskenään vaniljarahka, mustikkasose ja sokeri. Kuumenna kattilassa mehu- tai vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita koko ajan huolellisesti. Lopuksi kääntele joukkoon kerma. Kaada täyte sitruunahyydykkeen päälle niin, että se peittyy kokonaan. Laita kakku kylmään hyytymään pariksi tunniksi.



Kiillettä varten soseuta mustikat, lisää sokeri. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna mehu ja lisää lionneet liivatteet. Sekoita liivateneste huolellisesti mustikkasoseeseen. Kaada kakun päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin mieluiten yön yli. Koristele oman maun mukaan. 


1 kommentti:

  1. Upean näköinen ja varmasti myös makuinen.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Jätä kommentti