keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Rocky road-mutakakku


Harmi, että tästä kakusta ei tullut otettua useampaa kuvaa. Tämänkin kuvan sain työkaverini puhelimesta. Toisaalta se kertoo siitä, että kakun kimppuun on käyty välittömästi :) Tein tämän mutakakun syyslomaviikon piristykseksi töihin ja se sai kertakaikkisen mahtavan palautteen herkuttelijoilta. Kannattaa ehdottomasti testata! Helppo ja maukas!


4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, jottei suklaa pala. Nosta liedeltä ja laita jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää vuorotellen munasokerivaahtoon jauhoseosta ja suklaaseosta ja sekoita. Älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei kuohkeus kärsi.(suklaa-voiseos ei saa olla sekoitettaessa kuumaa!) 

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan tai vuokaan, jossa on leivinpaperia pohjalla ja reunoilla. 

Paista uunin keskitasolla 200'C n. 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän löysäksi. Jäähdytä kakku hyvin. 

Jos tarjoilet ja koristelet sen seuraavana päivänä, voit jättää sen huoneenlämpöön yhdeksi yöksi. (jääkaapissa kakku kovettuisi)

Valmista kakun päälle ganache:
100 g suklaata
0,5 dl kermaa


Pilko suklaa ja kuumenna kerma. Sekoita keskenään niin, että suklaa sulaa. Levitä ganache mutakakun päälle. Ganachen tarkoitus on pitää koristeet paikallaan. Koristele kakku vaahtokarkeilla, toffee-fudgeilla, kekseillä, suklaakarkeilla ja suolapähkinöillä. Halutessasi voit vielä ”pirskotella” päälle sulatettua suklaata. Ja eikun nauttimaan!

1 kommentti:

  1. Mutakakkuna ei olekaan tullut rocky roadia testattua. Varmasti hyvää!

    VastaaPoista

Jätä kommentti