perjantai 10. helmikuuta 2017

Suklainen vadelma-Fazerinakakku (liivatteeton)




Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

(Kostutus vadelmamehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikun avulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan. Aseta yksi kakun osa vuoan pohjalle ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljamaidolla tai vadelmamehulla. (Kakkupohja on kuohkea, itse en koe, että sitä tarvitsisi edes välttämättä kostuttaa.)

Maitosuklaaganache:

200 g maitosuklaata
1,25 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki tai kunnes se paksuuntuu jonkin verran. Kaada ganachesta puolet kakun pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte.

Täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1,5 tl vaniljasokeria
3 kpl Fazerina-patukoita
300 g pakastevadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotettu kerma tuorejuuston kanssa. Lisää sokerit. Pilko Fazerina-patukat ja kääntele lopuksi vadelmien kanssa täytteeseen. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Kaavi puolet täytteestä kakkupohjan ja suklaaganachen päälle. Aseta toinen kakunpala päälle ja kostuta. Lisää ganache ja loput täytteestä. Aseta viimeinen kakkupala päälle, kostuta ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.

Suklaamousse:

4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita. (suklaa ei saa olla kuumaa!) Levitä suklaamousse tasaisesti tarjoiluastialle nostetun kakun päälle.

Valmista lopuksi vielä suklaaganache.

Suklaaganache:

150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita


Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä saa olla. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti