Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
(Kostutus vadelmamehulla tai vaniljasokerilla maustetulla
maidolla)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita
jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos
muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun,
jauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuokaan. Paista
175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikun
avulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan. Aseta yksi
kakun osa vuoan pohjalle ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljamaidolla tai
vadelmamehulla. (Kakkupohja on kuohkea, itse en koe, että sitä tarvitsisi edes
välttämättä kostuttaa.)
Maitosuklaaganache:
200 g maitosuklaata
1,25 dl kermaa
1 rkl voita
1,25 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä.
Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja
sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki tai kunnes se paksuuntuu jonkin
verran. Kaada ganachesta puolet kakun pohjan päälle. Laita jääkaappiin
odottamaan. Valmista täyte.
Täyte:
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1,5 tl vaniljasokeria
3 kpl Fazerina-patukoita
300 g pakastevadelmia
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1,5 tl vaniljasokeria
3 kpl Fazerina-patukoita
300 g pakastevadelmia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotettu kerma
tuorejuuston kanssa. Lisää sokerit. Pilko Fazerina-patukat ja kääntele lopuksi
vadelmien kanssa täytteeseen. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Kaavi puolet
täytteestä kakkupohjan ja suklaaganachen päälle. Aseta toinen kakunpala päälle
ja kostuta. Lisää ganache ja loput täytteestä. Aseta viimeinen kakkupala
päälle, kostuta ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
Suklaamousse:
4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita. (suklaa
ei saa olla kuumaa!) Levitä suklaamousse tasaisesti tarjoiluastialle nostetun
kakun päälle.
Valmista lopuksi vielä suklaaganache.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
1 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois
liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on
sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä ihan hetki,
kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä saa olla. Valuta ganache kakun
päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti