lauantai 7. marraskuuta 2015

Mausteiset kurpitsa-kuppikakut


Tykkään tosi paljon kurpitsasta ja näin syksyllä siitä tulee kokkailtua kaikenlaista. En oo vielä koskaan kuitenkaan testannut, miten se toimii leivonnassa. No, voin kertoa, että ainakin näissä jouluiseltakin maistuvissa mausteisissa kuppikakuissa se toimii äärimmäisen hyvin. 

Noin 12 kpl

Taikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
3 dl kurpitsasosetta
1 dl rypsiöljyä
Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
1 dl pekaanipähkinöitä
0,75 dl fariinisokeria
Hunajaa tai vaahterasiirappia



Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, kurpitsasose ja öljy. Sekoita kevyesti, mutta huolellisesti. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden cocktail-tikun avulla. Jäähdytä.

Sekoita kuorrutteen ainekset sähkövatkaimella. Laita seos pursotinpussiin ja pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle.

Kuumenna paistinpannu ja kaada fariinisokeria ja pekaanipähkinät pannulle. Pyörittele hetken aikaa, että fariinisokeri hieman tarttuu pähkinöihin, mutta varo polttamasta. Jäähdytä pähkinät ja laita kuppikakkujen päälle. Lopuksi voit valuttaa kuppikakkujen päälle hunajaa tai vaahterasiirappia. 

1 kommentti:

  1. Löysin sattumalta tämän reseptin, kun teki mieli leipoa jotain syksyistä. Lisäsin muffineihin myös neilikkaa ja muskottipähkinää ja niistä tuli superhyviä!

    Kiitoksia loistavasta ohjeesta :-)

    VastaaPoista

Jätä kommentti