Tällaista
syötiin tänään mun Tupperware-kutsuilla. Netissä, tai ainakin
Instagramissa pyöri viime viikolla kuva kakusta, joka oli koristeltu
kaikilla Kinder-suklailla. Tosi monet mun kavereista täggäs mut
siihen kuvaan, kysellen, että onko se mun tekemä, kun on mun
tyylinen ja moni sanoi, että tällasen haluaa multa. Joten olihan
mun nyt pakko tehdä oma versio. Kakku on näyttävä ja överi,
mutta tosi helppo tehdä.
Pohja:
200
g suklaahippukeksejä
75
g voita
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5
dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeria
1
tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
4
liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitosuklaata
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitosuklaata
50
g tummaa suklaata
200
g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeria
1
tl vaniljasokeria
Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita
valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa
KAIKKI kakkuun tuleva Flora vispi (yht. 5dl) vaahdoksi kulhossa.
Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää
sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata
siihen liivatteet. Kaada
se sitten ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen
tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet Flora vispistä
(2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle
ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai kaksi.
Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ennen
koristelua valmista ganache.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna
kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa
joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja
sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se
paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti
reunoja.
Koristele
näyttävästi esim. suklaamoussella (100g suklaata, 1,5-2dl kermaa),
Kinder-munilla, KinderMaxi-patukoilla, Kinder-Bueno-patukoilla, kekseillä, keksitikuilla, suklaarouheella...
Siis nam, mikä koristelu! :) Tämä menee kyllä to do -listalle!
VastaaPoistao-ou, tätä on pakko kokeilla, näyttää niin hyvältä, ja kinder on parasta! Tein itekin kinder-kuorrutteen cupcakeihin isänpäivänä : D
VastaaPoistaAi jai, tää on vähän liian hyvännäköinen! =D Sulle on haaste blogissani ;)
VastaaPoistaPitänee testata, jos vaikka miehelle synttärikakuksi. Kuitenkin kahvittelijoita tulee, vaikka ite ei niin makeista piitata. :)
VastaaPoistaKiva! Maistuu varmasti! :)
PoistaKyllä oli taivaallisen hyvää! Ja kiitos selkeästä ohjeesta. Linkitin ohjeesi blogiini, sillä en voinut olla hehkuttamatta muillekkin :) Löytyy tuolta -> http://vhxvaikeeta.blogspot.fi/2016/02/suklaaoverit-kinder-kakulla-omnomnom.html
VastaaPoistaPakko kokeilla! Montako henkee tuosta syö? Mietin, että täytyykö tehdä kaks kakkua synttäreille..
VastaaPoistaRiippuu vähän paloista, mutta uskoisin että riittää jopa 15-20 hengelle. On aika makeeta :) Hyviä herkkuhetkiä! :)
PoistaTeen oman versioni kans tästä. :) appivanhemmille vähän maistiaisia. :)
VastaaPoistaMiksi liivatevesi pitää jäähdyttää. Sehän meni klimpiksi.
VastaaPoistaPahoittelut jos on mennyt pieleen! Tarkoitus on siis jäähdyttää vain hieman, kun ei kannata tulikuumana sinne kaataa. Korjaan ohjeeseen!
PoistaPitääkö valkosuklaaosion jähmettyä valmiiksi ennenkuin suklaakerros lisätään?
VastaaPoistaJoo, sen pitää olla aika kiinteää, koska maitosuklaamassa painaa sen verran että sekoittuu valkosuklaaseen jos ei hyydy välissä. Mutta koska siinäkin on suklaata liivatteet lisäksi, se hyytyy vähän nopeammin :)
PoistaJoo, sen pitää olla aika kiinteää, koska maitosuklaamassa painaa sen verran että sekoittuu valkosuklaaseen jos ei hyydy välissä. Mutta koska siinäkin on suklaata liivatteet lisäksi, se hyytyy vähän nopeammin :)
PoistaHelppo tehdä mutta mitä kermaa käytit tuossa suklaakastikkeessa, käykö vispikerma?? 😂
VastaaPoistaVispikerma tai kuohukerma, en ole havainnut eroa :)
PoistaPaljon vettä kun sulattaa noi liivatteet?
VastaaPoistaPari ruokalusikallista! Kiitos kun kysyit, lisään ohjeeseen! :) Hyvää kevättä!
PoistaVinkkinä ihan kaikenmoisten hyydytettävien juustokakkujen tekijöille: unohtakaa leivinpaperit ja vuoasta pohja! Laita irtopohjavuoan rinkula suoraan sille lautaselle, josta aiot kakkusi tarjota. Painele keksitöhnä rinkulan sisään ja kaada täytteet perään. Siihen hyytyy kakku kauniisti, eikä tarvitse tuskailla siirtämisen ja leivinpapeririekaleiden kanssa.
VastaaPoistaJoo tuo voisi olla kokeilemisen arvoinen kikka. Itselläni on käytössä tämä http://www.confetti.fi/Nordic-Ware-kakkunostin Enkä pärjäisi enää ilman! Kakku siirtyy niin helposti! :)
PoistaHei, meinaan tarjota huomenna kinderkakkua, mutta kannattaako minun tänään valmistaa sitä ja huomenna koristella vai teenkö huomenna kaiken?
VastaaPoistaHeips! Linkitin kakkusi blogiini :) kakkuvanilla@blogspot.fi
VastaaPoistaKiitos ihanista ohjeista. Tein oman muunnokseni kahdesta eri kakustasi. :)
VastaaPoistaMitä valkosuklaata käytit?
VastaaPoistaMoi Tiina!
PoistaMä käytän aina Lidlin 100g valkosuklaalevyjä, oon ollu niihin tyytyväisin :)
Mitä kakun päällä olevat rouhemaiset jutut ovat, jotka on kakun reunoilla?:)
VastaaPoistaHei!
PoistaNe on suklaamoussea pursotettuna :) Eli kermaa ja suklaata sekaisin.
T.Maria
Teetkö näitä tilauksesta? :)
VastaaPoistaVoin tehdä :)
PoistaIhana kakku! Mitä luulet, onnistuuko liivatteen korvata esim vaniljakreemijauheella?
VastaaPoistaMoi! Voithan kokeilla mutta veikkaan, että vaniljakreemijauhetta pitäisi laittaa varmaan aika paljon, että se hyydyttäisi, ja se on todella makeaa ja aika ällön makuista omasta mielestäni, joten muuttaisi aika paljon kakun makua. Jos itse pitäisi jättää liivate pois, lisäisin suklaan määrää hiukan molempiin kerroksiin ja laittaisin Flora vispien sijaan 2dl tavallista kermaa. Suklaahan itsessään jähmettää kakkua kylmetessään. Kakun rakenteesta ei tule niin jykevä, mutta veikkaisin että kivan ilmava ja "moussemainen" :) Makeutta kannattaa testata vähän oman maun mukaan, jos suklaata lisää.
Poistaok! pitääpä kokeilla :)
VastaaPoistaHei, mitä noi vaaleat keksitangot on? Kaipaisin jotain ton tyylisiä, kun itse Kinder-patukat ei pähkinäallergikolle käy. :)
VastaaPoista