maanantai 9. marraskuuta 2015

Kinder-kakku (valkosuklaa-maitosuklaakakku)


Tällaista syötiin tänään mun Tupperware-kutsuilla. Netissä, tai ainakin Instagramissa pyöri viime viikolla kuva kakusta, joka oli koristeltu kaikilla Kinder-suklailla. Tosi monet mun kavereista täggäs mut siihen kuvaan, kysellen, että onko se mun tekemä, kun on mun tyylinen ja moni sanoi, että tällasen haluaa multa. Joten olihan mun nyt pakko tehdä oma versio. Kakku on näyttävä ja överi, mutta tosi helppo tehdä.

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa KAIKKI kakkuun tuleva Flora vispi (yht. 5dl) vaahdoksi kulhossa. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada se sitten ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet Flora vispistä (2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai kaksi.

Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.




Ennen koristelua valmista ganache.

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.



Koristele näyttävästi esim. suklaamoussella (100g suklaata, 1,5-2dl kermaa), Kinder-munilla, KinderMaxi-patukoilla, Kinder-Bueno-patukoilla, kekseillä, keksitikuilla, suklaarouheella...


33 kommenttia:

  1. Siis nam, mikä koristelu! :) Tämä menee kyllä to do -listalle!

    VastaaPoista
  2. o-ou, tätä on pakko kokeilla, näyttää niin hyvältä, ja kinder on parasta! Tein itekin kinder-kuorrutteen cupcakeihin isänpäivänä : D

    VastaaPoista
  3. Ai jai, tää on vähän liian hyvännäköinen! =D Sulle on haaste blogissani ;)

    VastaaPoista
  4. Pitänee testata, jos vaikka miehelle synttärikakuksi. Kuitenkin kahvittelijoita tulee, vaikka ite ei niin makeista piitata. :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä oli taivaallisen hyvää! Ja kiitos selkeästä ohjeesta. Linkitin ohjeesi blogiini, sillä en voinut olla hehkuttamatta muillekkin :) Löytyy tuolta -> http://vhxvaikeeta.blogspot.fi/2016/02/suklaaoverit-kinder-kakulla-omnomnom.html

    VastaaPoista
  6. Pakko kokeilla! Montako henkee tuosta syö? Mietin, että täytyykö tehdä kaks kakkua synttäreille..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu vähän paloista, mutta uskoisin että riittää jopa 15-20 hengelle. On aika makeeta :) Hyviä herkkuhetkiä! :)

      Poista
  7. Teen oman versioni kans tästä. :) appivanhemmille vähän maistiaisia. :)

    VastaaPoista
  8. Miksi liivatevesi pitää jäähdyttää. Sehän meni klimpiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut jos on mennyt pieleen! Tarkoitus on siis jäähdyttää vain hieman, kun ei kannata tulikuumana sinne kaataa. Korjaan ohjeeseen!

      Poista
  9. Pitääkö valkosuklaaosion jähmettyä valmiiksi ennenkuin suklaakerros lisätään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sen pitää olla aika kiinteää, koska maitosuklaamassa painaa sen verran että sekoittuu valkosuklaaseen jos ei hyydy välissä. Mutta koska siinäkin on suklaata liivatteet lisäksi, se hyytyy vähän nopeammin :)

      Poista
    2. Joo, sen pitää olla aika kiinteää, koska maitosuklaamassa painaa sen verran että sekoittuu valkosuklaaseen jos ei hyydy välissä. Mutta koska siinäkin on suklaata liivatteet lisäksi, se hyytyy vähän nopeammin :)

      Poista
  10. Helppo tehdä mutta mitä kermaa käytit tuossa suklaakastikkeessa, käykö vispikerma?? 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vispikerma tai kuohukerma, en ole havainnut eroa :)

      Poista
  11. Paljon vettä kun sulattaa noi liivatteet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari ruokalusikallista! Kiitos kun kysyit, lisään ohjeeseen! :) Hyvää kevättä!

      Poista
  12. Vinkkinä ihan kaikenmoisten hyydytettävien juustokakkujen tekijöille: unohtakaa leivinpaperit ja vuoasta pohja! Laita irtopohjavuoan rinkula suoraan sille lautaselle, josta aiot kakkusi tarjota. Painele keksitöhnä rinkulan sisään ja kaada täytteet perään. Siihen hyytyy kakku kauniisti, eikä tarvitse tuskailla siirtämisen ja leivinpapeririekaleiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo voisi olla kokeilemisen arvoinen kikka. Itselläni on käytössä tämä http://www.confetti.fi/Nordic-Ware-kakkunostin Enkä pärjäisi enää ilman! Kakku siirtyy niin helposti! :)

      Poista
  13. Hei, meinaan tarjota huomenna kinderkakkua, mutta kannattaako minun tänään valmistaa sitä ja huomenna koristella vai teenkö huomenna kaiken?

    VastaaPoista
  14. Heips! Linkitin kakkusi blogiini :) kakkuvanilla@blogspot.fi

    VastaaPoista
  15. Kiitos ihanista ohjeista. Tein oman muunnokseni kahdesta eri kakustasi. :)

    VastaaPoista
  16. Mitä valkosuklaata käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tiina!
      Mä käytän aina Lidlin 100g valkosuklaalevyjä, oon ollu niihin tyytyväisin :)

      Poista
  17. Mitä kakun päällä olevat rouhemaiset jutut ovat, jotka on kakun reunoilla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Ne on suklaamoussea pursotettuna :) Eli kermaa ja suklaata sekaisin.
      T.Maria

      Poista
  18. Teetkö näitä tilauksesta? :)

    VastaaPoista
  19. Ihana kakku! Mitä luulet, onnistuuko liivatteen korvata esim vaniljakreemijauheella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Voithan kokeilla mutta veikkaan, että vaniljakreemijauhetta pitäisi laittaa varmaan aika paljon, että se hyydyttäisi, ja se on todella makeaa ja aika ällön makuista omasta mielestäni, joten muuttaisi aika paljon kakun makua. Jos itse pitäisi jättää liivate pois, lisäisin suklaan määrää hiukan molempiin kerroksiin ja laittaisin Flora vispien sijaan 2dl tavallista kermaa. Suklaahan itsessään jähmettää kakkua kylmetessään. Kakun rakenteesta ei tule niin jykevä, mutta veikkaisin että kivan ilmava ja "moussemainen" :) Makeutta kannattaa testata vähän oman maun mukaan, jos suklaata lisää.

      Poista
  20. Hei, mitä noi vaaleat keksitangot on? Kaipaisin jotain ton tyylisiä, kun itse Kinder-patukat ei pähkinäallergikolle käy. :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti