Tykkään tosi paljon kurpitsasta ja näin syksyllä siitä tulee kokkailtua kaikenlaista. En oo vielä koskaan kuitenkaan testannut, miten se toimii leivonnassa. No, voin kertoa, että ainakin näissä jouluiseltakin maistuvissa mausteisissa kuppikakuissa se toimii äärimmäisen hyvin.
Noin
12 kpl
Taikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1
tl kardemummaa
1
tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
3 dl kurpitsasosetta
1 dl rypsiöljyä
Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3 dl kurpitsasosetta
1 dl rypsiöljyä
Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5
dl tomusokeria
1
tl vaniljasokeria
Päälle:
1
dl pekaanipähkinöitä
0,75
dl fariinisokeria
Hunajaa
tai vaahterasiirappia
Sekoita
keskenään kuivat aineet. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, kurpitsasose ja öljy.
Sekoita kevyesti, mutta huolellisesti. Lusikoi taikinaa
muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Voit
tarkistaa kypsyyden cocktail-tikun avulla. Jäähdytä.
Sekoita
kuorrutteen ainekset sähkövatkaimella. Laita seos pursotinpussiin
ja pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle.
Kuumenna
paistinpannu ja kaada fariinisokeria ja pekaanipähkinät pannulle.
Pyörittele hetken aikaa, että fariinisokeri hieman tarttuu
pähkinöihin, mutta varo polttamasta. Jäähdytä pähkinät ja
laita kuppikakkujen päälle. Lopuksi voit valuttaa kuppikakkujen
päälle hunajaa tai vaahterasiirappia.
Löysin sattumalta tämän reseptin, kun teki mieli leipoa jotain syksyistä. Lisäsin muffineihin myös neilikkaa ja muskottipähkinää ja niistä tuli superhyviä!
VastaaPoistaKiitoksia loistavasta ohjeesta :-)