tiistai 27. lokakuuta 2015

Jaffa-kakku




Järjestettiin ystävän kanssa tuossa noin kuukausi takaperin kakkukestit. Meidän kaveri on valokuvaaja ja hänellä oli kiinnostusta ottaa ruokakuvia ja meillä tietysti kiinnostusta saada ammattimaisia kuvia meidän kakuista. Tehtiin kuusi eri kakkua. Onneksi saatiin meidän kakkukemuihin parisenkymmentä kaveria istumaan iltaa ja tuhoamaan kakut. Tässä yksi mun luomuksista. Nimesin sen Jaffa-kakuksi, koska monelle mausta tuli mieleen Jaffa-keksit. Kuvat ottanut Aleksi Eilo. 

Pohja:
2,25 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasooda
1 kananmuna
200 g kermaviiliä
75 g voita
0,75 dl kahvia
Voita ja korppujauhoja vuoan reunoille

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi mikrossa. Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Lisää kuivat aineet seokseen. Sekoita taikina hyvin ja lisää sekaan vielä kuuma kahvi ja sekoita huolellisesti. Voitele 20 cm irtopohjavuoan reunat voilla ja ripottele reunoille korppujauhoja. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkista kypsyys coctailtikulla. Pohja saa jäädä meheväksi, älä paista liian kauaa. Nosta pohja jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Leikkaa kahteen osaan.


Täyte:
200g appelsiinimarmeladia

2 dl kermaa
400g appelsiinirahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
raastettua appelsiinin kuorta
4 liivatetta
loraus appelsiinimehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita rahka, appelsiinin kuoriraaste ja sokerit sähkövatkaimen avulla. Kuumenna tilkka appelsiinimehua ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kääntele lopuksi kerma joukkoon.

Levitä appelsiinimarmeladia vuoan pohjalle asetetun ensimmäisen (ja appelsiinimehulla kostutetun) kakkupohjan päälle. Tämän jälkeen levitä täytettä marmeladin päälle. Nosta päälle toinen kakkupala, kostuta, levitä marmeladia ja loput täytteestä. Suojaa kakku kelmulla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti