Järjestettiin ystävän kanssa tuossa noin kuukausi takaperin kakkukestit. Meidän kaveri on valokuvaaja ja hänellä oli kiinnostusta ottaa ruokakuvia ja meillä tietysti kiinnostusta saada ammattimaisia kuvia meidän kakuista. Tehtiin kuusi eri kakkua. Onneksi saatiin meidän kakkukemuihin parisenkymmentä kaveria istumaan iltaa ja tuhoamaan kakut. Tässä yksi mun luomuksista. Nimesin sen Jaffa-kakuksi, koska monelle mausta tuli mieleen Jaffa-keksit. Kuvat ottanut Aleksi Eilo.
Pohja:
2,25
dl vehnäjauhoja
2
dl sokeria
1
dl kaakaojauhetta
1
tl ruokasooda
1
kananmuna
200
g kermaviiliä
75
g voita
0,75
dl kahvia
Voita
ja korppujauhoja vuoan reunoille
Sekoita
kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi mikrossa. Sekoita
kermaviili ja kananmuna keskenään erillisessä kulhossa. Lisää
joukkoon hieman jäähtynyt voi. Lisää kuivat aineet seokseen.
Sekoita taikina hyvin ja lisää sekaan vielä kuuma kahvi ja sekoita
huolellisesti. Voitele 20 cm irtopohjavuoan reunat voilla ja
ripottele reunoille korppujauhoja. Kaada taikina vuokaan. Paista 175
asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkista kypsyys coctailtikulla. Pohja
saa jäädä meheväksi, älä paista liian kauaa. Nosta pohja
jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Leikkaa kahteen osaan.
Täyte:
200g
appelsiinimarmeladia
2
dl kermaa
400g
appelsiinirahkaa
0,5
dl sokeria
1
tl vaniljasokeria
raastettua
appelsiinin kuorta
4
liivatetta
loraus
appelsiinimehua
Laita
liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita rahka,
appelsiinin kuoriraaste ja sokerit sähkövatkaimen avulla. Kuumenna
tilkka appelsiinimehua ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena
nauhana täytteeseen. Kääntele lopuksi kerma joukkoon.
Levitä
appelsiinimarmeladia vuoan pohjalle asetetun ensimmäisen (ja
appelsiinimehulla kostutetun) kakkupohjan päälle. Tämän jälkeen
levitä täytettä marmeladin päälle. Nosta päälle toinen
kakkupala, kostuta, levitä marmeladia ja loput täytteestä. Suojaa kakku kelmulla
ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna
kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa
joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja
sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se
paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti
reunoja. Koristele tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti