maanantai 28. syyskuuta 2015

Karamelliset omena-juustokakkuset



Jes, sadonkorjuun aika! Melko inspiroivaa aikaa. Mulla on mielessä muhimassa kaikkea ihanaa; herukoista, puolukoista, mustikoista, kurpitsasta... Niistä leivttuja herkkuja tulossa, mutta nyt, omenat. Sain eilen rakkaalta kälyltäni omenoita. Kahdesta eri lajikkeesta valitsin kirpeämmän makuisia. Itse tykkään niistä enemmän kuin makeista ja jauhoisemmista, ne sopii maukkuutensa ansiosta paremmin leivontaankin. Aamulla mietin, mitä niistä maanantain kunniaksi ja gradun kirjoittamisen piristykseksi leipoisin. Perinteisen omenapiirakan? Omenamuffinsseja? Ei. Kurkkasin jääkaappiin ja sielä oli tuorejuustoa ja loput viikonloppuna käytetystä kinuskista. Siitä se ajatus sitten lähti. Itse tein pienen kuuden kappaleen juustokakku-erän, mutta ohjeen määrästä tulee noin 12 kappaletta juustokakkusia. 



Pohjat:
150 g digestive- tai kaurakeksejä
50 g voita
2 rkl fariinisokeria
ripaus kanelia

Murskaa keksit esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Aseta metallisen muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat ja laita muruseosta jokaisen vuoan pohjalle. Painele pohjat tiiviiksi. Valmista täyte.


Juustokakkutäyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

1 dl kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

500 g omenoita kuorittuna ja pieneksi pilkottuna

Sekoita kulhossa kaikki täytteeseen tulevat aineet huolellisesti, esimerkiksi sähkövatkaimen avulla. Kaada täytettä vuokiin keksipohjan päälle. Tiputtele kinuskia pieninä nokareina ja omenanpalasia täytteen päälle. Valmista kaura-muruseos.


Kaura-muruseos:

30 g voita
2 rkl fariinisokeria
3 rkl kaurahiutaleita
0,75 dl vehnäjauhoja 
1 tl kanelia

Sulata voi ja sekoita siihen kaikki kuivat ainekset. Nypi seos tasaiseksi. Ripottele muru-seosta juustokakkusten päälle. Paista juustokakkusia 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia ja kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. 





4 kommenttia:

  1. Moikka, vaikuttaa todella herkulliselta reseptiltä ja meinaankin sitä viikonloppuna testata. Olisin kysynyt oletko testannut ohjetta valmiilla kinuskilla vai pelkästään keitettävällä versiolla? Vaikuttaako mitenkään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Anteeksi, saattaa tulla vastaus liian myöhään. Mutta: tein siis sillä valmiilla kinuski-kondensoidulla. Eli ei tarvi sitä valkoista keittämätöntä itse kahta tuntia keittelemään, kun vastaava tuote on se valmis kinuskiksi keitetty kondensoitu. Sainko sanottua mahdollisimman epäselvästi? :D Toivottavasti maistuvat!

      Poista
  2. Aivan silkkaa kidutusta katsella blogia juuri kun on aloittanut laihiksen.
    Mielettömän upeita luomuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Minna! :) Dieetin loputtua sitten kokeilet eniten himoitsemiasi ;) Tsemppiä ja hyvää kevättä!

      Poista

Jätä kommentti