keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Minttusuklaa-moussekakku



Rakastan minttua ja minttusuklaata! Kaikissa muodoissa! Ranskalaiset pastillit, Mariannet, Pätkis, jäätelöt, kakut, mintun lehdet juomissa ja smoothieissa, you name it! Tämä minttuinen suklaamahtavuus ilahdutti mua ja mun kavereita jo Sveitsissä, saavutti sielä suuren suosion täyteläisellä mintun maulla ja suussasulavalla rakenteella. Maun salaisuus on Rittersportin ihana minttu-suklaa, joka on siis tummaa suklaata pehmeällä minttutäytteellä. Rakenteen pehmeys ja keveys tulee kananmunan valkuaisesta, jonka voi tietysti jättää myös pois, jos kakun syöjissä on kananmuna-allergikkoja. Ei muuta kun testaamaan, takaan suosion!

Pohja:
200g suklaahippu-keksejä (esim.Safari)
75g sulatettua voita

Moussekakku:
200g (á100g) Rittersport- piparminttusuklaata (itse löysin Lidlistä)
4 liivatelehteä
3dl kermaa vatkattuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(yhden kananmunan valkuainen vatkattuna, ei pakollinen mutta lisää kuohkeutta)

Suklaaganache:
125g suklaata
0,5dl kermaa

1rkl voita  



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai käsin ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään. Painele keksivoi-seos leivinpaperilla vuoratun 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan. 

Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma (ja kananmunanvalkuainen omassa kulhossaan) vaahdoksi. Sekoita isommassa kulhossa keskenään tuorejuusto ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita nopeasti ja huolellisesti. 

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan (n. 2 rkl) ja sekoita. Kaada liivateseosta ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen kokoajan huolellisesti sekoittaen. Lopuksi lisää joukkoon kevyesti käännellen vaahdotettu kerma (ja valkuaisvaahto). Kaada täyteseos keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. 

Valmista suklaaganache. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.



Koristele haluamallasi tavalla. Nauti maukkaasta kakusta!


4 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis ja varmasti ihanaakin. Minttusuklaa on minunkin suosikkini, koska se on niin raikasta :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunis ja varmasti ihanaakin. Minttusuklaa on minunkin suosikkini, koska se on niin raikasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Se on vadelma-suklaayhdistelmän lisäksi munkin suosikki. Kannattaa kokeilla tätä! Kivaa loppukesää! :)
      -Maria

      Poista
  3. Tosi hyvä kakku! Vierailta 10 pistettä ja seuraavaksi tätä syödään mun ystävän ja hänen miehensä synttärijuhlissa 😊 kiitos hyvästä reseptistä!

    VastaaPoista

Jätä kommentti