torstai 23. heinäkuuta 2015

Nina Lincolnin jäädytetty suklaajustokakku


Tämän kakun resepti osui mun silmään Soppa365-sivustolla. Mietin heti, että kuka tämä Nina Lincoln mahtaa olla ja miksi juuri tää suklaakakku on kuuluisa. No: Nina Lincoln on suomalaisnainen, joka on asunut vuosikymmeniä Sveitsissä ja joka oli naimisissa edesmenneen F1-maailmanmestarin Jochen Rindtin kanssa. Ensimmäisen kerran kakun resepti ilmestyi 1980-luvun lopussa Kotilieden Suuressa leivontakirjassa. Silloin parikymppinen Sanna Laakio Kauniaisista toi reseptin Suomeen. Sanna oli Nina Lincolnin au pairina kaksi vuotta 1980-luvun alussa. Ja nyt 30 vuotta myöhemmin internet on pullollaan Nina Lincolnin jäädytettyjä suklaakakkuja, joten pakko sitä oli kokeilla ja se vei kyllä kielen mennessään! Suosittelen testaamaan! Huomaathan, että kakun pitää jäätyä yön yli pakastimessa, eli kakulla on passiivista valmistusaikaa. Odotus palkitaan!
Pohja:
9kpl Digestive täysjyväkeksiä
35 g voita
Täyte:
200 g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g (1,8 dl) sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2,5dl kuohukermaa
Koristeeksi suklaarouhetta, marjoja tms..

Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita pohjalle voipaperi, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekä vanilliinisokeri. Erota kanamunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Valuta joukkoon suklaasula. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.


Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla. Pidä kakkua yön yli pakasteessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti