Tämän kakun resepti osui mun silmään Soppa365-sivustolla. Mietin heti, että
kuka tämä Nina Lincoln mahtaa olla ja miksi juuri tää suklaakakku on kuuluisa.
No: Nina Lincoln on suomalaisnainen, joka on asunut vuosikymmeniä Sveitsissä ja
joka oli naimisissa edesmenneen F1-maailmanmestarin Jochen Rindtin kanssa.
Ensimmäisen kerran kakun resepti ilmestyi 1980-luvun lopussa Kotilieden
Suuressa leivontakirjassa. Silloin parikymppinen Sanna Laakio Kauniaisista toi
reseptin Suomeen. Sanna oli Nina Lincolnin au pairina kaksi vuotta 1980-luvun
alussa. Ja nyt 30 vuotta myöhemmin internet on pullollaan Nina Lincolnin
jäädytettyjä suklaakakkuja, joten pakko sitä oli kokeilla ja se vei kyllä
kielen mennessään! Suosittelen testaamaan! Huomaathan, että kakun pitää jäätyä
yön yli pakastimessa, eli kakulla on passiivista valmistusaikaa. Odotus
palkitaan!
Pohja:
9kpl Digestive täysjyväkeksiä
35 g voita
Täyte:
200 g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g (1,8 dl) sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2,5dl kuohukermaa
Koristeeksi suklaarouhetta,
marjoja tms..
Murenna keksit
monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen
kakkuvuokaan. Laita pohjalle voipaperi, niin kakku on myöhemmin helpompi
irrottaa vuoasta.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekä vanilliinisokeri.
Erota kanamunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset).
Valuta joukkoon suklaasula. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen puhtaassa
kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seos
juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
Kaada seos vuokaan keksipohjan
päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla. Pidä kakkua yön yli pakasteessa. Ota kakku
pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi
tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti