sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Viisikerroksinen suklaa-vadelma-kinuskikakku (gluteeniton)




Jokin aika sitten postattu appelsiini-kerroskakku saavutti niin suuren suosion syöjien keskuudessa, että halusin tehdä toisenkin monikerroksisen kakkupläjäyksen, johon halusin laittaa kaikkia mun omia lempimakuja; suklaata, vadelmaa ja kinuskia. Tällainen siitä tuli ja Nääspeksin mökkiviikonlopussa kaikki tuhottiin ja kovasti tykättiin. 

Browniepohja:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa

Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Voit laittaa kattilan kylmään veteen, jotta se jäähtyisi nopeammin. Vatkaa sekaisin munat ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisijaltaan noin 22-24 cm. Paista 170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Niin, että brownie on keskeltä hieman löysää mutta irtoaa hieman reunoista. Jäähdytä huolellisesti ja valmista vadelmamousse.

vadelmamousse:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 dl tomusokeria
300 g pakastevadelmia (halutessasi paseerattuna)
tilkka vadelmamehua tai vettä
4 liivatetta


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, sokeri ja sulaneet pakastevadelmat (tai siivilän läpi paseerattu vadelmasose). Kuumenna kattilassa vesi tai mehu ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-vadelmaseokseen. Lopuksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. Levitä jäähtyneen browniepohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Valmista suklaamousse.



Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa teräskulhossa vesihauteessa ja lisää lopuksi voi. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa notkeaksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto tomusokerilla. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula. Sekoita ja kaada mousse appelsiinitäytteen päälle. Hyydytä jälleen hetki. Valmista kinuskimousse.

Kinuskimousse:
100 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 prk valmiiksi karamellisoitua (!) kondensoitua maitoa (valmiiksi kinuskiksi keitetty, löytyy yleensä säilyke-tai sokerihyllystä, karamellin värinen purkki)
tilkka vettä
2 liivatetta

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa sekaisin kondensoitu maito ja tuorejuusto. Kuumenna tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lopuksi lisää vatkattu kerma ja sekoita. Kaada muiden täytteiden päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. 

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 20 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu jonkin verran. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele haluamallasi tavalla.



7 kommenttia:

  1. Vau! Onpa upea ja varmasti herkullinen kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Hyväähän se oli! Varmasti tulee tehtyä toistekin!

      Poista
  2. Poikani haluaa synttärikakuksi kinuskikakun, tää olisi yks vaihtoehto. Näyttää herkulliselle.

    VastaaPoista
  3. Heippa, aivan ihania kakkuja täällä blogissasi, löysin tänne vasta nyt :) Ajattelin juuri jotain tämäntyylistä kakkua siskon ylppäreihin kuukauden päästä. Itselläni on kuitenkin ihan vain tavallisia irtopohjavuokia, ja mietinkin miten saisin niistä näin korkeita kuin nämä sinun kakkusi (esim m piparminttu-vadelmakakku)? Reunakalvoja en omista ja mieluusti en hankkisikaan. Oletko itse siis käyttänyt jotain kalvoja vai onko vuokasi joku erikoinen korkeareunainen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Taru!
      Kiitos paljon, kiva että tykkäät :)

      Mulla on ihan normaalin korkuisia vuokia, mutta käytän korkeimpiin kakkuihin reunakalvoja siten, että teippaan ne päällekkäin, jolloin vuokaan saa huomattavasti enemmän korkeutta. Suosittelen muutenkin ostamaan/tilaamaan reunakalvoa, sillä vaan niin paljon siistimmät reunat kakkuun :)

      Poista
  4. Heippa! Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty?

    VastaaPoista

Jätä kommentti