tiistai 4. marraskuuta 2014

Porkkanakakku-juustokakku




Olin porukoilla käymässä ja oli ihanaa päästä mamman pöperöille. Äiti aina tietysti esittää vienon pyynnön, että jälkkäriksi leipoisin jotain kahvin kanssa. Yhdistin kaks omaa lempikakkuani, porkkanakakun ja juustokakun, ja voin kertoa, että siitä syntyi hyvyyttä! Kaikki tykkäs! Suosittelen kokeilemaan.



Porkkanakakkutaikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 dl sulatettua voita
3 dl porkkanaraastetta


Vuoraa 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista pitkä suikale ja aseta se vuoan reunoille. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Raasta noin 3 porkkanaa raasteeksi, niin että saat yhteensä 3 dl raastetta. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.  Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon siivilän kautta kuivat aineet, porkkanaraaste ja voisula. Kaada seosta vuokaan 2/3.


Juustokakku:
400 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 kananmunaa

Mittaa tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella matalalla nopeudella, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää kananmunat yksi kerrallaan edelleen vatkaten. Seoksen tulisi olla tasaista ja kermamaista. Kaada kevyesti juustokakkuseosta porkkanakakkutaikinan päälle, 2/3 osaa. Tiputtele sitten loput porkkanakakkumassasta juustokakkuseoksen päälle pieninä "kekoina" Ja lopuksi valuta loput juustokakkuseoksesta päälle. Voit vielä tehdä veitsenkärjellä marmorikuviota pintaan, niin että kakkutaikinat hieman sekoittuvat. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 45-60 minuuttia. Kypsyminen vaihtelee uunista ja vuoan koosta riippuen. Tarkkaile siis paistoa loppuvaiheessa. Jäähdytä kakku huolellisesti, peitä foliolla ja laita yön yli jääkaappiin. Tarjoile kylmänä vaikka tuorejuustokermaseoksen (150 g tuorejuustoa, 2dl kermaa vatkattuna, 1 dl tomusokeria) ja mansikoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti