Jokin aika sitten postattu appelsiini-kerroskakku
saavutti niin suuren suosion syöjien keskuudessa, että halusin tehdä toisenkin
monikerroksisen kakkupläjäyksen, johon halusin laittaa kaikkia mun omia
lempimakuja; suklaata, vadelmaa ja kinuskia. Tällainen siitä tuli ja Nääspeksin
mökkiviikonlopussa kaikki tuhottiin ja kovasti tykättiin.
Browniepohja:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa
Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Voit
laittaa kattilan kylmään veteen, jotta se jäähtyisi nopeammin. Vatkaa sekaisin
munat ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot ja suola.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisijaltaan noin
22-24 cm. Paista 170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Niin, että
brownie on keskeltä hieman löysää mutta irtoaa hieman reunoista. Jäähdytä
huolellisesti ja valmista vadelmamousse.
vadelmamousse:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 dl tomusokeria
300 g pakastevadelmia (halutessasi paseerattuna)
tilkka vadelmamehua tai vettä
4 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, sokeri ja sulaneet pakastevadelmat (tai siivilän läpi paseerattu vadelmasose). Kuumenna kattilassa vesi tai mehu ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-vadelmaseokseen. Lopuksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. Levitä jäähtyneen browniepohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Valmista suklaamousse.
Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
Sulata suklaa teräskulhossa vesihauteessa ja lisää
lopuksi voi. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa notkeaksi. Vaahdota
kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto tomusokerilla. Lisää
lopuksi jäähtynyt suklaasula. Sekoita ja kaada mousse appelsiinitäytteen
päälle. Hyydytä jälleen hetki. Valmista kinuskimousse.
Kinuskimousse:
100 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 prk valmiiksi karamellisoitua (!) kondensoitua
maitoa (valmiiksi kinuskiksi keitetty, löytyy yleensä säilyke-tai
sokerihyllystä, karamellin värinen purkki)
tilkka vettä
2 liivatetta
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa sekaisin kondensoitu maito ja tuorejuusto. Kuumenna tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lopuksi lisää vatkattu kerma ja sekoita. Kaada muiden täytteiden päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Vau! Onpa upea ja varmasti herkullinen kakku! :)
VastaaPoistaKiitos paljon! :) Hyväähän se oli! Varmasti tulee tehtyä toistekin!
PoistaPoikani haluaa synttärikakuksi kinuskikakun, tää olisi yks vaihtoehto. Näyttää herkulliselle.
VastaaPoistaHeippa, aivan ihania kakkuja täällä blogissasi, löysin tänne vasta nyt :) Ajattelin juuri jotain tämäntyylistä kakkua siskon ylppäreihin kuukauden päästä. Itselläni on kuitenkin ihan vain tavallisia irtopohjavuokia, ja mietinkin miten saisin niistä näin korkeita kuin nämä sinun kakkusi (esim m piparminttu-vadelmakakku)? Reunakalvoja en omista ja mieluusti en hankkisikaan. Oletko itse siis käyttänyt jotain kalvoja vai onko vuokasi joku erikoinen korkeareunainen? :)
VastaaPoistaMoi Taru!
PoistaKiitos paljon, kiva että tykkäät :)
Mulla on ihan normaalin korkuisia vuokia, mutta käytän korkeimpiin kakkuihin reunakalvoja siten, että teippaan ne päällekkäin, jolloin vuokaan saa huomattavasti enemmän korkeutta. Suosittelen muutenkin ostamaan/tilaamaan reunakalvoa, sillä vaan niin paljon siistimmät reunat kakkuun :)
Heippa! Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty?
VastaaPoistaMoi Sanna! Kakku on tehty 24cm vuokaan :)
Poista