maanantai 27. lokakuuta 2014

Suklaakakku (gluteeniton)



Tämä on mehevä ja juuri sopivan suklainen kakku. Ohjetta lainasin Pullahiiren blogista, kiitos hyvästä ohjeesta! Muokkasin sitä hieman tekemällä siitä esimerkiksi gluteenittoman. Lisäksi tein kakun puolikkaana annoksena, eli yhteen 20 cm irtopohjavuokaan kahden sijasta. Tässä siis ohje isompaan (tai lähinnä korkeampaan) kakkuun, ja pienemmän saat tietysti puolittamalla ainesmäärät.

Pohja:
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
1,5 tl ruokasooda
2 kananmunaa
400 g kermaviiliä
150 g voita
1,5 dl kahvia
Mantelijauhetta vuoan reunoille

Täyte ja kuorrutus:
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
400 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta

2 dl kermaa vatkattuna



Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi esim. mikrossa. Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Lisää kuivat aineet seokseen. Sekoita taikina hyvin ja lisää sekaan vielä kuuma kahvi ja sekoita huolellisesti. Voitele kahden 20 cm irtopohjavuoan reunat ja ripottele reunoille mantelijauhetta (korppujauhojen tapaan). Jaa taikina saman kokoisiin vuokiin. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia Tarkista kypsyys coctailtikulla. Pohjat saavat jäädä meheviksi, älä paista liian kauaa. Nosta pohjat jäähtymään huoneenlämpöisiksi.

Sulata vesihauteessa kuorrutetta ja täytettä varten suklaa. Notkista pehmeä voi ja lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe, sekoita. Lisää joukkoon myös sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita huolellisesti.



Nosta toinen jäähtyneistä pohjista tarjoilulautaselle ja levitä noin 1/3 täytteestä/kuorrutteesta kakkupohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti