Tämä on mehevä ja juuri sopivan suklainen kakku.
Ohjetta lainasin Pullahiiren blogista, kiitos hyvästä
ohjeesta! Muokkasin sitä hieman tekemällä siitä esimerkiksi gluteenittoman.
Lisäksi tein kakun puolikkaana annoksena, eli yhteen 20 cm irtopohjavuokaan
kahden sijasta. Tässä siis ohje isompaan (tai lähinnä korkeampaan) kakkuun, ja
pienemmän saat tietysti puolittamalla ainesmäärät.
Pohja:
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
1,5 tl ruokasooda
2 kananmunaa
400 g kermaviiliä
150 g voita
1,5 dl kahvia
Mantelijauhetta vuoan reunoille
Täyte ja kuorrutus:
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
400 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl kermaa vatkattuna
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi
esim. mikrossa. Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään erillisessä
kulhossa. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi. Lisää kuivat aineet seokseen.
Sekoita taikina hyvin ja lisää sekaan vielä kuuma kahvi ja sekoita
huolellisesti. Voitele kahden 20 cm irtopohjavuoan reunat ja ripottele
reunoille mantelijauhetta (korppujauhojen tapaan). Jaa taikina saman kokoisiin
vuokiin. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia Tarkista kypsyys
coctailtikulla. Pohjat saavat jäädä meheviksi, älä paista liian kauaa. Nosta
pohjat jäähtymään huoneenlämpöisiksi.
Sulata vesihauteessa kuorrutetta ja täytettä varten
suklaa. Notkista pehmeä voi ja lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe,
sekoita. Lisää joukkoon myös sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa. Lisää
lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita huolellisesti.
Nosta toinen jäähtyneistä pohjista tarjoilulautaselle
ja levitä noin 1/3 täytteestä/kuorrutteesta kakkupohjan päälle. Nosta toinen
kakkupohja täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kuorrutteeksi kakun
päälle ja reunoille. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti