Joku on ehkä saattanut huomata, että viime aikoina on
tullut enenevässä määrin gluteenittomia reseptejä. Testailen niitä ihan jo
senkin takia, että osaisin niitä tehdä, mutta myös omaa vatsaani ja ihoani
tässä seurailen ja oon vähennelly vehnää. Ajatuksena oli testailla
lakritsikuppikakkuja, joihin voisin käyttää ihanaa Urtekramin lakritsijauhetta
ja Fazerin Lontoonrae-suklaata. Mutta. En löytäny ollenkaan
Lontoonrae-suklaata. Nooooou! En sitten tiiä onko sen valmistus lopetettu
kokonaan, sniif! Mutta, nokkelana tyttönä otin sitten Fazerin perinteistä
sinistä ja irtokarkkilaarista pussin pohjallisen lakritseja. Hyvin toimi
tämäkin kikka. Ei muuta kun kokeilemaan, hyväääää oli! Nämä voi tehdä myös
"tavallisina" vaihtamalla gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoihin
:)
12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä
Taikina:
1 levy (200 g)
Fazerin sinistä, maitosuklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
3 rkl
lakritsijauhetta (Urtekram, löytyy esim. Punnitse ja säästästä)
1,5 dl maitoa
tai kermaa
Kourallinen
lakritseja pilkottuna (muistathan, että jos teet muffinsseja täysin
gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, käytä gluteenittomia lakuja)
Kuorrutus:
2 dl
vispikermaa
100 g tummaa
suklaata
1-2 rkl
lakritsijauhetta
Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota isossa kulhossa voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa vähän vuorotellen. Lisää lopuksi suklaarouhe ja pieneksi pilkotut lakritsin palat nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi maitosuklaasuklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista kuppikakkuja 225 asteessa 12-15 min. Jäähdytä hyvin.
Kuorrutusta varten vaahdota kerma ja sulata suklaa. Kun suklaa on jäähtynyt, sekoita sen varovasti kerman sekaan ja lisää lakritsijauhetta oman maun mukaan. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele vaikka ylijääneillä lakuilla.
Kokeilin kans glut muffinsseja vaihtamalla vain jauhot gluteenittomiin mut tuli aika rumia ja halkeilevia muffinsseja. Hyviä tosin. Ajattelin et taikina ois ehkä saanu olla löysempää..? Lakritsissakinhan on vehnäjauhoa :/ toivottavasti iho paranee! :) nappaan tän reseptin ylös ;)
VastaaPoista