keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Lakritsi-suklaakuppikakut (gluteenittomat)


Joku on ehkä saattanut huomata, että viime aikoina on tullut enenevässä määrin gluteenittomia reseptejä. Testailen niitä ihan jo senkin takia, että osaisin niitä tehdä, mutta myös omaa vatsaani ja ihoani tässä seurailen ja oon vähennelly vehnää. Ajatuksena oli testailla lakritsikuppikakkuja, joihin voisin käyttää ihanaa Urtekramin lakritsijauhetta ja Fazerin Lontoonrae-suklaata. Mutta. En löytäny ollenkaan Lontoonrae-suklaata. Nooooou! En sitten tiiä onko sen valmistus lopetettu kokonaan, sniif! Mutta, nokkelana tyttönä otin sitten Fazerin perinteistä sinistä ja irtokarkkilaarista pussin pohjallisen lakritseja. Hyvin toimi tämäkin kikka. Ei muuta kun kokeilemaan, hyväääää oli! Nämä voi tehdä myös "tavallisina" vaihtamalla gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoihin :)

12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä

Taikina:
1 levy (200 g) Fazerin sinistä, maitosuklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl lakritsijauhetta (Urtekram, löytyy esim. Punnitse ja säästästä)
1,5 dl maitoa tai kermaa
Kourallinen lakritseja pilkottuna (muistathan, että jos teet muffinsseja täysin gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, käytä gluteenittomia lakuja)
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
1-2 rkl lakritsijauhetta

Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota isossa kulhossa voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa vähän vuorotellen. Lisää lopuksi suklaarouhe ja pieneksi pilkotut lakritsin palat nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi maitosuklaasuklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista kuppikakkuja 225 asteessa 12-15 min. Jäähdytä hyvin.


Kuorrutusta varten vaahdota kerma ja sulata suklaa. Kun suklaa on jäähtynyt, sekoita sen varovasti kerman sekaan ja lisää lakritsijauhetta oman maun mukaan. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele vaikka ylijääneillä lakuilla.

1 kommentti:

  1. Kokeilin kans glut muffinsseja vaihtamalla vain jauhot gluteenittomiin mut tuli aika rumia ja halkeilevia muffinsseja. Hyviä tosin. Ajattelin et taikina ois ehkä saanu olla löysempää..? Lakritsissakinhan on vehnäjauhoa :/ toivottavasti iho paranee! :) nappaan tän reseptin ylös ;)

    VastaaPoista

Jätä kommentti