Oon nyt muutamaan otteeseen uskaltautunut tekemään
raakakakkua. Mukavinta siinä on ollu se, että oon onnistunu hyvin, mikä
kannustaa tekemään raakakakkuja useamminkin. Lisäksi on ollu ihana huomata,
että raakakakkua syötyään on saanut makeanhimon pois terveellisemmällä tavalla.
Lisäksi ähkyn ja sokeripiikin sijasta on melkein jopa ravittu olo :) Tässä
ihanan raikkaan ja vadelmaisen raakakakun ohje, jonka ohjeen pohjana käytin Syötävän
hyvä-blogin Lotan ohjetta, kiitos! Hänellä määrät oli suuntaa
antavia, joten tässä on ne määrät, jotka mä kakun valmistukseen käytin.
Suosittelen ehdottomasti testaamaan raakakakkuja!
Pohja:
1 dl manteleita
8 kpl taateleita
ripaus ruususuolaa
Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta
n. 1 dl sulaa kookosöljyä
0,75 dl hunajaa
2 dl vadelmia
Pingota 15-18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita pohjaan tulevat ainekset blenderiin tai yleiskoneen astiaan. Muusaa ne ja lusikoi pohjamassa vuoan pohjalle ja tasoittele. Laita pohja odottamaan.
1 dl manteleita
8 kpl taateleita
ripaus ruususuolaa
Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta
n. 1 dl sulaa kookosöljyä
0,75 dl hunajaa
2 dl vadelmia
Pingota 15-18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita pohjaan tulevat ainekset blenderiin tai yleiskoneen astiaan. Muusaa ne ja lusikoi pohjamassa vuoan pohjalle ja tasoittele. Laita pohja odottamaan.
Muusaa kaikki täytteen ainekset vadelmia lukuunottamatta
sileäksi. Tähän menee minuutti-pari. Jos täyte tuntuu liian jäykältä, siihen
voi lisätä pienen tilkan vettä. Levitä noin 2/3 täytteestä pohjan päälle. Musaa
sitten vadelmat lopun täytteen kanssa. Kaada pinkki seos edellisen kerroksen
päälle.
Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Se on valmista tarjoiltavaksi noin parin tunnin kuluttua. Jos säilytät kakkua pakastimessa pidempään, esimerkiksi yön yli, muista varata sille reilusti aikaa sulaa ennen tarjoilua, kakku on parhaimmillaan kylmänä ja pehmeänä, ei jäisenä. Koristele esimerkiksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.
Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Se on valmista tarjoiltavaksi noin parin tunnin kuluttua. Jos säilytät kakkua pakastimessa pidempään, esimerkiksi yön yli, muista varata sille reilusti aikaa sulaa ennen tarjoilua, kakku on parhaimmillaan kylmänä ja pehmeänä, ei jäisenä. Koristele esimerkiksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti