perjantai 17. lokakuuta 2014

Vadelmainen raakakakku



Oon nyt muutamaan otteeseen uskaltautunut tekemään raakakakkua. Mukavinta siinä on ollu se, että oon onnistunu hyvin, mikä kannustaa tekemään raakakakkuja useamminkin. Lisäksi on ollu ihana huomata, että raakakakkua syötyään on saanut makeanhimon pois terveellisemmällä tavalla. Lisäksi ähkyn ja sokeripiikin sijasta on melkein jopa ravittu olo :) Tässä ihanan raikkaan ja vadelmaisen raakakakun ohje, jonka ohjeen pohjana käytin Syötävän hyvä-blogin Lotan ohjetta, kiitos! Hänellä määrät oli suuntaa antavia, joten tässä on ne määrät, jotka mä kakun valmistukseen käytin. Suosittelen ehdottomasti testaamaan raakakakkuja!

Pohja:
1 dl manteleita
8 kpl taateleita
ripaus ruususuolaa

Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta
n. 1 dl sulaa kookosöljyä
0,75 dl hunajaa

2 dl vadelmia

Pingota 15-18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita pohjaan tulevat ainekset blenderiin tai yleiskoneen astiaan. Muusaa ne ja lusikoi pohjamassa vuoan pohjalle ja tasoittele. Laita pohja odottamaan.


Muusaa kaikki täytteen ainekset vadelmia lukuunottamatta sileäksi. Tähän menee minuutti-pari. Jos täyte tuntuu liian jäykältä, siihen voi lisätä pienen tilkan vettä. Levitä noin 2/3 täytteestä pohjan päälle. Musaa sitten vadelmat lopun täytteen kanssa. Kaada pinkki seos edellisen kerroksen päälle.

Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Se on valmista tarjoiltavaksi noin parin tunnin kuluttua. Jos säilytät kakkua pakastimessa pidempään, esimerkiksi yön yli, muista varata sille reilusti aikaa sulaa ennen tarjoilua, kakku on parhaimmillaan kylmänä ja pehmeänä, ei jäisenä. Koristele esimerkiksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti