Tyttöjenilta oli tulossa ja mietin, että nyt pitää
tehdä jotain suklaista. Nyt pitää olla raikasta. Nyt pitää olla kerroksia. Ja
pitää olla nätti. Tällanen tuli. Ja oli muuten hyväääää! Kakun valmistukseen
kuluu aikaa ja on aika isotöinen ja monivaiheinen, mutta kakku kuitenkin
palkitsee tekijänsä. Nam!
Browniepohja:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa
Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Voit
laittaa kattilan kylmään veteen, jotta se jäähtyisi nopeammin. Vatkaa sekaisin
munat ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot ja suola.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisijaltaan noin
22-24 cm. Paista 170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Niin, että
brownie on keskeltä hieman löysää mutta irtoaa hieman reunoista. Jäähdytä
huolellisesti ja valmista appelsiinimousse.
Appelsiinimousse:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl kermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl appelsiinin kuorta raastettuna
puolikkaan appelsiinin mehu puristettuna
loraus Cointreau-likööriä (appelsiinilikööriä)TAI
appelsiinimehua
2 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa keskenään appelsiinituorejuusto, sokeri, appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Kuumenna kattilassa likööri tai mehu ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-seokseen. Lopuksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. Anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Valmista suklaamousse.
Suklaamousse:
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1,5 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1,5 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
Sulata suklaa teräskulhossa vesihauteessa ja lisää
lopuksi voi. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa notkeaksi. Vaahdota
kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto tomusokerilla. Lisää
lopuksi jäähtynyt suklaasula. Sekoita ja kaada mousse appelsiinitäytteen
päälle. Hyydytä jälleen hetki. Valmista valkosuklaamousse.
Valkosuklaamousse:
100 g valkosuklaata
150 g tuorejuustoa
1,5 dl kermaa
1 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 liivate
Liota liivate kylmäässä vedessä. Sulata valkosuklaa. Vatkaa se sekaisin tuorejuuston ja sokerin kanssa. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen liivate. Lopuksi lisää vatkattu kerma ja sekoita. Kaada muiden täytteiden päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta
liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää
voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 20 minuuttia tai kunnes se
paksuuntuu jonkin verran. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.
Koristele haluamallasi tavalla.
Oi, minä kans rakastan suklaata! Tosi herkullisen näköinen kakku! Lisään sut blogilistalleni!
VastaaPoistaKiitos! Tää oli kyllä ihan superhyvää! ;)
PoistaTäydellisen näköinen kakku! Rakastan oikeastaan kaikkea tässä kakussa :D Neljä eri suklaakerrosta joista yksi browniekerros, appelsiinia, nam! :)
VastaaPoistaVoi kiitos! Maut sopi kyllä ihan täydellisesti yhteen, tuhdimpi tumma suklaa, makea valkosuklaa ja raikas appelsiini! <3 Tein tänä viikonloppuna samaan tyyliin toisen kakun, jossa oli browniepohjan päällä vadelmamousse, sit suklaamousse ja vielä karamellimousse. Ja tietty ganache. Voi morjens! :D
PoistaTätä kakkua tehty eri juhliin ja illanistujaisiin ko 6x, tähän aina ihastutaan eikä tähän kyllästy! Kaikki aina pyytäneet ohjetta ja linkki tähän annettu❤️😍👌🏼 Lisää raikkaita ja samaan aikaan makeita kerroskakkuja😋
VastaaPoistaKiva kuulla että on ollut iloa! Kiitos reseptin jakamisesta! :)
PoistaHei! Kuinka monelle herkkusuulle tästä suurinpiirtein riittäisi? Kyseessä myös tyttöjenilta ☺
VastaaPoistaMoi Jenni!
PoistaTästä riittää noin 12-15 hengelle :)
Hauskaa tyttöjeniltaa!
Iltana meni hienosti! Meinas lähteä taju supermahtavan kakun takia!!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Poista