sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Appelsiini-suklaakakku browniepohjalla (gluteeniton)




Tyttöjenilta oli tulossa ja mietin, että nyt pitää tehdä jotain suklaista. Nyt pitää olla raikasta. Nyt pitää olla kerroksia. Ja pitää olla nätti. Tällanen tuli. Ja oli muuten hyväääää! Kakun valmistukseen kuluu aikaa ja on aika isotöinen ja monivaiheinen, mutta kakku kuitenkin palkitsee tekijänsä. Nam!

Browniepohja:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa

Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Voit laittaa kattilan kylmään veteen, jotta se jäähtyisi nopeammin. Vatkaa sekaisin munat ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisijaltaan noin 22-24 cm. Paista 170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Niin, että brownie on keskeltä hieman löysää mutta irtoaa hieman reunoista. Jäähdytä huolellisesti ja valmista appelsiinimousse.

Appelsiinimousse:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl kermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl appelsiinin kuorta raastettuna
puolikkaan appelsiinin mehu puristettuna
loraus Cointreau-likööriä (appelsiinilikööriä)TAI appelsiinimehua
2 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa keskenään appelsiinituorejuusto, sokeri, appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Kuumenna kattilassa likööri tai mehu ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-seokseen. Lopuksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. Anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Valmista suklaamousse.

Suklaamousse:
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1,5 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa teräskulhossa vesihauteessa ja lisää lopuksi voi. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa notkeaksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto tomusokerilla. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula. Sekoita ja kaada mousse appelsiinitäytteen päälle. Hyydytä jälleen hetki. Valmista valkosuklaamousse.

Valkosuklaamousse:
100 g valkosuklaata
150 g tuorejuustoa
1,5 dl kermaa
1 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 liivate

Liota liivate kylmäässä vedessä. Sulata valkosuklaa. Vatkaa se sekaisin tuorejuuston ja sokerin kanssa. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen liivate. Lopuksi lisää vatkattu kerma ja sekoita. Kaada muiden täytteiden päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. 

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 20 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu jonkin verran. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele haluamallasi tavalla.





10 kommenttia:

  1. Oi, minä kans rakastan suklaata! Tosi herkullisen näköinen kakku! Lisään sut blogilistalleni!

    VastaaPoista
  2. Täydellisen näköinen kakku! Rakastan oikeastaan kaikkea tässä kakussa :D Neljä eri suklaakerrosta joista yksi browniekerros, appelsiinia, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Maut sopi kyllä ihan täydellisesti yhteen, tuhdimpi tumma suklaa, makea valkosuklaa ja raikas appelsiini! <3 Tein tänä viikonloppuna samaan tyyliin toisen kakun, jossa oli browniepohjan päällä vadelmamousse, sit suklaamousse ja vielä karamellimousse. Ja tietty ganache. Voi morjens! :D

      Poista
  3. Tätä kakkua tehty eri juhliin ja illanistujaisiin ko 6x, tähän aina ihastutaan eikä tähän kyllästy! Kaikki aina pyytäneet ohjetta ja linkki tähän annettu❤️😍👌🏼 Lisää raikkaita ja samaan aikaan makeita kerroskakkuja😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että on ollut iloa! Kiitos reseptin jakamisesta! :)

      Poista
  4. Hei! Kuinka monelle herkkusuulle tästä suurinpiirtein riittäisi? Kyseessä myös tyttöjenilta ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jenni!
      Tästä riittää noin 12-15 hengelle :)
      Hauskaa tyttöjeniltaa!

      Poista
    2. Iltana meni hienosti! Meinas lähteä taju supermahtavan kakun takia!!

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

Jätä kommentti