Mun
miehen sisko pyysi mua tekemään kakun, jonka vois viedä työpaikalleen. Toiveena
oli täytekakku, missä olis marjoja ja suklaata. Tein sitte tämmösen. Tykkään
niin paljon tuosta ganachesta! Sillä saa vielä hyvän loppusilauksen kaikkeen
suklaisuuteen! Kakkupohja on tehty ihanan Unelmaa
leipomassa-blogin Hannan suklaakakkupohjan ohjeella, kiitos!
Suklaakakkupohja:
6 kananmunaa
200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
1,75 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Sulata suklaa ja laita jäähtymään. Erottele
kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää keltuaiset
yksi kerrallaan. Lisää vielä jäähtynyt suklaa. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja
lisää sokeri hiljalleen koko ajan vaahdottaen. Lisää sitten valkuaisvaahto
varovasti käännellen suklaaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi
taikinan joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja
jauhotettuun 18 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku saa
jäädä meheväksi. Jäähdytä Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen tai neljään
osaan.
Vadelmamousse:
300g vadelmia
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(1 kananmunan valkuainen, ei pakollinen, mutta lisää
kuohkeutta)
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma.
Sekoita vadelmat, tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimen avulla. Kuumenna tilkka
vettä ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kääntele
lopuksi kerma joukkoon. Levitä vedelmatäytettä vuoan pohjalle asetetun
ensimmäisen (ja maidolla kostutetun) kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen
kakkupala ja kostuta jne. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
Suklaakuorrute:
3 dl kuohukermaa vatkattuna
150 g tummaa suklaata sulatettuna
3 dl kuohukermaa vatkattuna
150 g tummaa suklaata sulatettuna
Vatkaa kerma ja sulata suklaa, sekoita käännellen. Levitä kuorrute nopeasti kakun päälle, alkaa jähmettyä aika nopeasti.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta
liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää
voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 20 minuuttia tai kunnes se
paksuuntuu jonkin verran. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.
Oi, miten herkullisen näköinen kakku! Upea blogi sinulla; herkullisia reseptejä ja kauniita kuvia! Onneksi eksyinkin tänne sattumalta :) Jos sopii, niin linkitän sinut linkkilistalleni niin löydän tänne uudestaankin? :)
VastaaPoistahttp://marenkiamarenkia.blogspot.fi/
Hei kiitos! Ja sehän oli hieno sattuma! :) Toki saat linkittää mielihyvin! Teen saman :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOlet poistanut kommentin mutta ehdin nähdä sen. Tuo 40min on vain ohjeellinen, sen vuoksi siinä on noin 40min. Eli uunista riippuu, miten paistaa. Kakkua on aina hyvä testata esim. cocktail-tikulla. Harmi että kakku lössähti.. :(
PoistaOlet poistanut kommentin mutta ehdin nähdä sen. Tuo 40min on vain ohjeellinen, sen vuoksi siinä on noin 40min. Eli uunista riippuu, miten paistaa. Kakkua on aina hyvä testata esim. cocktail-tikulla. Harmi että kakku lössähti.. :(
Poista