Välillä on hauska kokeilla leipoa taidollisesti
jotain, mitä ei oo aikaisemmin tehnyt. Erilaisia leivoksia on esimerkiksi kiva
harjoitella. Tällä kertaa testissä oli tartaletit, jotka oli aika helppoja ja
kivan pieniä herkkuja. Tartalettien pohjan ja kreemin ohjeen löysin Keittiökriitikon blogista. Kiitos! Halusin
kreemiin raikkautta, joten raastoin siihen hiukan appelsiinin kuorta ja
puristin appelsiinin mehua. Määrää voi säädellä itse tai sen voi jättää pois.
100 g voita
75 g tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Pehmitä voi mikrossa tai huoneenlämmössä, älä
kuitenkaan sulata. Laita kulhoon voi, tomusokeri, keltuainen, ripaus suolaa ja
nypi tasaiseksi. Lisää jauhot ja nypi edelleen. Laita taikina hetkeksi
jääkaappiin. Tee taikinasta samankokoisia palloja, kauli niitä hieman ja
painele taikina tasaisesti tartalettivuokiin tai muffinssivuokiin. Paista 180
asteessa noin 10 min, kunnes taikina saa hiukan väriä pintaan. Anna jäähtyä
rauhassa ja kunnolla!! Käännä vuoka nurinpäin ja kopauta kevyesti alustaan niin
leivos irtoaa.
2,5 dl maitoa
3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
20 g maizenaa/perunajauhoa
1 rkl voita
noin 1 tlk appelsiinin kuoriraastetta
noin 1 rkl appelsiinin mehua
Lisää kattilaan kaikki muut ainekset paitsi voi.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa ja sakeutuu. Lisää voi.
Jäähdytä jääkaapissa. Pursota kreemiä pursotinpussilla tai levitä
lusikalla tartalettipohjiin. Kokoa päälle hedelmiä tai marjoja. Herkuttele! :)
Ihanan näköisiä! :) Toiveohje: bebe-leivokset... On nimittäin itse tehtynä parempia kuin Stockalla! ^__^
VastaaPoistaVoidaanko tehdä niitä yhdessä ja tehdä siitä blogipäivitys? :) Jookoooo? <3
PoistaIhania ohjeita sulla taas täällä! =) Nämäkin on niiiin kauniita <3
VastaaPoistaKiitos Paula! <3 Kaikkea houkuttelevaa ja mielenkiintoista aina tulee testailtua, hyvä että se on sitä muidenkin mielestä :)
Poista