Tämän mahtavan suklaisen, herkullisen ja gluteenittoman
mutakakun ohje on Glorian ruoka ja viini-lehdestä. Vihdoin sain testattua
ja kannatti! Ihana uusi tuttavuus tämä Urtekramin lakritsijauhe, sillehän voi
keksiä vaikka mitä käyttötarkoituksia. Jäätelöön, kuppikakkuihin, mousseihin...
Sitä voi ostaa muun muassa Punnitse ja säästä-kaupasta. Tässä kakussa omaan
makuun olisi saanut lakritsi maistua enemmänkin, mutta tässä onkin kivaa se,
että sitähän voi säädellä oman maun mukaan. Eli voi laittaa enemmän, mitä
ohjeessa sanotaan. Lisäksi ajattelin, että kiva lakritsinen lisä olis voinut
olla vaikka lakritsikastike jota olis tohon voinut vielä päälle kaadella. Tästä
teille hyvä testattava viikonlopuksi. Hyvää viikonloppua siis! :)
(10-12 palaa)
Kakkupohja:
200 g tummaa suklaata (esim. 60 %)
100 g voita
4 kananmunaa
4 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (esim. Maizena)
1 rkl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Vuoan reunaan:
1 rkl voita
1 rkl mantelijauhetta
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
½–1 rkl lakritsijauhetta
200 g tummaa suklaata (esim. 60 %)
100 g voita
4 kananmunaa
4 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (esim. Maizena)
1 rkl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Vuoan reunaan:
1 rkl voita
1 rkl mantelijauhetta
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
½–1 rkl lakritsijauhetta
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm)
pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja jauhota ne mantelijauheella. Laita
uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Sulata suklaa ja paloiteltu voi varovasti
vesihauteessa, sekoita sileäksi ja nosta jäähtymään.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Yhdistä
maissitärkkelys, lakritsijauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi ne
keltuaisvaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaa-voiseos ja ripaus suolaa
vaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20
minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi, sillä jäähtyessään se kiinteytyy.
Anna kakun jäähtyä vähintään 2 tuntia. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta.
Tee kuorrutus. Sulata suklaa ja voi varovasti
vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa
notkeaksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto
tomusokerilla ja lakritsilla. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula.
Levitä kuorrutus kakun päälle heti, sillä se jähmettyy nopeasti. Koristele kakku, vaikka lakritsikarkeilla. Anna kakun olla jääkaapissa tarjoilemiseen saakka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti