tiistai 9. syyskuuta 2014

Omenajuustokakku


Omppuaika omppuaika omppuaika! Jee jee jee! Tällainen ihana syksyinen, maukas ja mausteinen omenajuustokakku syntyi ihanalla Roy Faresin United States of cakes-kirjasta napatulla ohjeella. 

(noin 12 palaa)

Piirakkapohja:
110 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
Murupinta:
0,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
60 g huoneenlämpöistä voita
1 tl kardemummaa
Juustokakku:
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
2 isohkoa omenaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl kermaa
3 kananmunaa
Kinuskikastike:
400 g karamellisoitua maitoa (yleensä löytyy ruokakauppojen säilyke-tai sokerihyllystä)
  
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sekoita kaikki piirakkapohjan ainekset sekaisin kulhossa. Painele taikina tasaisesti 22cm irtopohjavuon pohjalle. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä kokoaan.

Murupintaa varten sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa ja nypi murumaiseksi. Jätä odottamaan.

Laske uunin lämpötila 160 asteeseen. Sekoita 1 rkl sokeria ja 1,5 tl kanelia omassa astiassa. Kuori omena ja viipaloi se. Laita omenaviipaleet sokeri-kaneliseokseen ja sekoita huolellisesti.


Valmista juustokakku. Vatkaa keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot sähkävatkaimella. Lisää joukkoon kerma. Sekoita mukaan yksi kananmuna kerrallaan. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla tai öljyllä ja kaada juustokakkutäyte vuokaan. Asettele omenaviipaleet täytteen päälle ja ripottele lopuksi pinnalle muruseos. Paista uunin keskitasolla noin 45 min tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Sulje lopuksi uuni ja aukaise hiukan luukkua ja jätä juustokakku jälkilämpöön vielä noin 20 minuutiksi. Ota kakku ulos ja anna jäähtyä kokonaan. 


Juustokakku saa olla jääkaapissa ainakin 6 tuntia, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsen avulla jos se on tarttunut reunoihin. Tarjoile karamellisoidun maidon (kinuskin) kanssa. 


2 kommenttia:

  1. Kuulosta oikein herkulta! Aineissa ei lue vaniljasokeria, mutta ohjeessa sanotaan, että sitä tulee juustokakku osioon. Paljonko olet vaniljasokeria laittanut, vai laitatko ollenkaan? :)

    -Marju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Hyvä kun huomasit, se on jäänyt ainesosaluettelosta pois! Vaniljasokeria tulee 1tl. Lisään ohjeeseen :)

      Poista

Jätä kommentti