sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Raakasuklaa marjoilla ja pähkinöillä


Suklaan suurena ystävänä tykkään myös raakasuklaasta valtavasti! Oon viime vuosina nautiskellu melkeinpä ainoastaan tummalla suklaalla. Mitä tummempaa, sen parempi. Silloin pienempikin määrä riittää. Tykkään suklaassa intensiivisestä kaakaon mausta ja oonkin pitkään jo ostanut kaupasta valmista raakasuklaata, mutta myös halunnut itse tehdä sitä. Sitä onkin nyt tullut tehtyä jo pariin otteeseen. Kattelin netistä erilaisia raakasuklaan ohjeita (niitä löytyy vaikka kuinka paljon) ja yhdistelin aineksia ja määriä päätyen tällaiseen omaan versioon :) 


100 g raakakaakaovoita
150 g raakakaakaojauhetta
3 rkl hunajaa
1-2 rkl intiaanisokeria
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl kookoshiutaleita
1 dl pähkinöitä pilkottuna
1 dl sekalaisia kuivattuja marjoja pilkottuna, esim. goji-ja inkamarjoja, mulpereita, rusinoita, karpaloita...

Sulata raakakaakaojauhe ja raakakaakaovoi vesihauteessa. Lisää sekaan hunaja, intiaanisokeri ja suola. Pilko pähkinät ja kuivamarjat.Sekoita sitten kookoshiutaleet, pähkinät ja marjat joukkoon. Kaada seos muotteihin ja laita puoleksi tunniksi jähmettymään ja siirrä sitten jääkaappiin.

3 kommenttia:

  1. Onko intiaanisokerilla suuri merkitys? Voiko sen korvata jollain muulla sokerilla vai tuoko intiaanisokeri jonkin tärkeän oman maun suklaaseen?

    VastaaPoista
  2. Sulaako tuo raakasuklaa huoneenlämmössä? :o En oo miettiny ennen, mutta nyt tuli ajateltua asian sitäkin puolta :D

    VastaaPoista
  3. Daisy: Ei ole tärkeä, esimerkiksi kookossokeri on hyvää kans. Ajatuksena on siis se, että sokeri olis jotain vähän parempaa ku tavallinen sokeri, ravintorikkaampaa :)

    Ja Elisa, en oo kokeillu, sulaa se varmaan. Mutta jos temperoi (ite en oo koskaan kokeillu kyseistä toimenpidettä), niin ei pitäis sulaa. Jääkaapissa ne pitää säilyttää ohjeiden mukaan :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti