Näiden macaronien erittäin hyvä ohje on lainattu Painted by cakes-blogista. Namnam!
Suklaamacaronit:
80
g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
10 g kaakaojauhetta
20 g hienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista (2-3 munasta)
140 g tomusokeria
10 g kaakaojauhetta
20 g hienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista (2-3 munasta)
Vaahdota
huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri
ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa.
Sekoita
manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on
valmista, kun taikinaan lusikalla pudotettu kuvio tasoittuu noin 20
sekunnissa. Jos kuvio ei tasoitu, jatka sekoittamista (sekoittaminen
löysyttää taikinaa).
Laita
massa pursotuspussiin ja leikkaa pussin päähän 1 cm reikä.
Pursota massasta halkaisijaltaan noin 3 cm:n kokoisia palloja
leivinpaperin päälle. Kopauta peltiä pöytää vasten muutaman
kerran, että pallot tasoittuvat. Anna pohjien seistä
huoneenlämmössä ainakin 20 minuuttia. Paista 140 asteessa 15
minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.
100
g tummaa suklaata
0,5
dl kuohukermaa
Kuumenna
kerma kattilassa kiehuvaksi. Kaada kerma pilkotun suklaan päälle
kulhoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Anna jäähtyä.
Voit vauhdittaa jäähtymistä kylmähauteessa esimerkiksi
lavuaarissa tai laittaa täytteen hetkeksi jääkaappiin, mutta tee
se varovasti ja testaile välillä onko täyte sopivan paksuista.
Täyte saattaa jähmettyä liikaa. Pursota täyte macaronien toiselle
puolelle ja paina toinen puolikas päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti