keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Suklaamacaronit


Näiden macaronien erittäin hyvä ohje on lainattu Painted by cakes-blogista. Namnam!

Suklaamacaronit:
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
10 g kaakaojauhetta
20 g hienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista (2-3 munasta)

Sekoita kaakaojauhe, mantelijauhe ja tomusokeri huolellisesti keskenään.
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa.
Sekoita manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla pudotettu kuvio tasoittuu noin 20 sekunnissa. Jos kuvio ei tasoitu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa).
Laita massa pursotuspussiin ja leikkaa pussin päähän 1 cm reikä. Pursota massasta halkaisijaltaan noin 3 cm:n kokoisia palloja leivinpaperin päälle. Kopauta peltiä pöytää vasten muutaman kerran, että pallot tasoittuvat. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä ainakin 20 minuuttia. Paista 140 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.


Suklaaganache -täyte:
100 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Kaada kerma pilkotun suklaan päälle kulhoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Anna jäähtyä. Voit vauhdittaa jäähtymistä kylmähauteessa esimerkiksi lavuaarissa tai laittaa täytteen hetkeksi jääkaappiin, mutta tee se varovasti ja testaile välillä onko täyte sopivan paksuista. Täyte saattaa jähmettyä liikaa. Pursota täyte macaronien toiselle puolelle ja paina toinen puolikas päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti