0,5 dl öljyä
1-2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 pkt (50g) hiivaa
noin 12 dl sämpyläjauhoja
Sekalaisia
siemeniä, esim. kurpitsan-, pellavan-, pinjansiemeniä...
Lämmitä
kauramaito 38 asteiseksi ja lisää joukkoon murustettu hiiva, öljy, hunaja ja suola, sekoita huolellisesti että hiiva liukenee. Lisää
jauhoista ensin puolet ja siemenet, sekoita. Alusta taikinaan
loputkin jauhoista. Anna sämpylätaikinan kohota lämpimässä
paikassa ainakin puoli tuntia. Pyörittele taikinasta sämpylöitä,
voitele vedellä ja painele pinnalle siemeniä. Anna kohota
uudelleen. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia
tai kunnes pinta on saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti