maanantai 1. syyskuuta 2014

Rouheiset siemensämpylät




5 dl kauramaitoa
0,5 dl öljyä
1-2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 pkt (50g) hiivaa
noin 12 dl sämpyläjauhoja
Sekalaisia siemeniä, esim. kurpitsan-, pellavan-, pinjansiemeniä...
Lämmitä kauramaito 38 asteiseksi ja lisää joukkoon murustettu hiiva, öljy, hunaja ja suola, sekoita huolellisesti että hiiva liukenee. Lisää jauhoista ensin puolet ja siemenet, sekoita. Alusta taikinaan loputkin jauhoista. Anna sämpylätaikinan kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia. Pyörittele taikinasta sämpylöitä, voitele vedellä ja painele pinnalle siemeniä. Anna kohota uudelleen. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti