torstai 28. elokuuta 2014

Macaronit sitruuna-valkosuklaaganachella



Macaron-leivoksia on tullu nyt harjoiteltua. Palkitsevaa ja kivaa hommaa se on, suosittelen kokeilemaan! Onnistumisen iloa on lisänny se, että näitä pidetään haastavina leivonnaisina, mutta ite oon sitä mieltä, että nämä on helppoja, kunhan tekee just niinkun ohjeessa sanotaan. Yksi pellillinen mulla meni roskiin kun unohdin sen uuniin. Oon tehnyt macaroniem kuoret Painted by cakes-blogin Emman ohjeella, joka on osoittautunu oikein toimivaksi.

noin 20 kappaletta

80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g erikoishienoa sokeria
70 g (2-3 munan) kananmunan valkuaista
keltaista elintarvikeväriä

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään.
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa.
Sekoita manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla pudotettu kuvio tasoittuu noin 20 sekunnissa. Jos kuvio ei tasoitu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Värjää taikina elintarvikevärillä. Lisää väriä erittäin vähän kerrallaan, että saat massaan haluamasi sävyn.

Laita massa pursotuspussiin ja leikkaa pussin päähän 1 cm reikä. Pursota massasta halkaisijaltaan noin 3 cm:n kokoisia palloja leivinpaperin päälle. Kopauta peltiä pöytää vasten muutaman kerran, että pallot tasoittuvat. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä ainakin 20 minuuttia. Paista 140 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

Sitruuna-valkosuklaaganache:



1 dl kermaa
100 g valkosuklaata
1 pienen sitruunan raastettu kuori

Pilko valkosuklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Raasta sekaan hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sekoita. Jäähdytä aivan jääkaappikylmäksi. Pursota toiselle macaron-puolikkaalle ja laita toinen puolikas päälle. Säilytä kylmässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti