Macaron-leivoksia
on tullu nyt harjoiteltua. Palkitsevaa ja kivaa hommaa se on,
suosittelen kokeilemaan! Onnistumisen iloa on lisänny se, että
näitä pidetään haastavina leivonnaisina, mutta ite oon sitä
mieltä, että nämä on helppoja, kunhan tekee just niinkun ohjeessa
sanotaan. Yksi pellillinen mulla meni roskiin kun unohdin sen uuniin.
Oon tehnyt macaroniem kuoret Painted by cakes-blogin Emman ohjeella, joka on osoittautunu oikein
toimivaksi.
noin 20 kappaletta
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g erikoishienoa sokeria
70 g (2-3 munan) kananmunan valkuaista
keltaista elintarvikeväriä
Vaahdota
huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri
ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa.
Sekoita
manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on
valmista, kun taikinaan lusikalla pudotettu kuvio tasoittuu noin 20
sekunnissa. Jos kuvio ei tasoitu, jatka sekoittamista (sekoittaminen
löysyttää taikinaa). Värjää taikina elintarvikevärillä. Lisää
väriä erittäin vähän kerrallaan, että saat massaan haluamasi
sävyn.
Laita
massa pursotuspussiin ja leikkaa pussin päähän 1 cm reikä.
Pursota massasta halkaisijaltaan noin 3 cm:n kokoisia palloja
leivinpaperin päälle. Kopauta peltiä pöytää vasten muutaman
kerran, että pallot tasoittuvat. Anna pohjien seistä
huoneenlämmössä ainakin 20 minuuttia. Paista 140 asteessa 15
minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.
Sitruuna-valkosuklaaganache:
Sitruuna-valkosuklaaganache:
1
dl kermaa
100 g valkosuklaata
1 pienen sitruunan raastettu kuori
Pilko valkosuklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Raasta sekaan hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sekoita. Jäähdytä aivan jääkaappikylmäksi. Pursota toiselle macaron-puolikkaalle ja laita toinen puolikas päälle. Säilytä kylmässä.
100 g valkosuklaata
1 pienen sitruunan raastettu kuori
Pilko valkosuklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Raasta sekaan hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sekoita. Jäähdytä aivan jääkaappikylmäksi. Pursota toiselle macaron-puolikkaalle ja laita toinen puolikas päälle. Säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti