Tätä ihanaa pullaa maistoin ekan kerran ystäväni luona Turussa. Hän oli leiponut sitä K-ruoka-lehden ohjeesta. Löysin ohjeen myös netistä ja oli pakko leipoa itsekin ja voin kertoa, että tämä on aivan älyttömän hyvää! Ja tosi kivaa vaihtelua tavalliselle pullalle. Vinkki: pakkaa bostonpulla kauniisti sellofaaniin ja vie tuliaisina kylään. Takaan hyvän vastaanoton!
Noin 16 annosta
Noin 16 annosta
Pulla:
2,5
dl maitoa
25
g hiivaa
1
dl sokeria
0,75
tl suolaa
0,5
rkl kardemummaa
1
kananmuna
n.
7 dl vehnäjauhoja
75
g voita
Täyte:
125
g (puoli purkkia) mascarponea
0,75
dl fariinisokeria
1,5
tl vaniljasokeria
Toscapinta:
50
g voita
1
dl mantelilastuja
0,75
dl fariinisokeria
1
rkl vehnäjauhoja
1
rkl maitoa
Lämmitä
maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon
sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan
vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen
loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes
se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan
kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Kiinnitä
irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele
reunat.
Kauli
taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä
mascarpone taikinalle. Ripottele pinnalle fariini- ja vaniljasokeri.
Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 14
palaan. Asettele palat vuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja
loput niiden ympärillä.
Kohota
lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
Paista
200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Valmista sillä
aikaa tosca. Mittaa kattilaan voi, mantelilastut, fariinisokeri,
vehnäjauhot ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna
kiehahtaa.
Nosta
pullavuoka uunista. Lusikoi toscaseos mahdollisimman nopeasti
bostonpullan pinnalle. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.
Jahas, tällä mennään ensi sunnuntaina.
VastaaPoistaMoi Toni!
PoistaKiva kuulla, on varmasti hitti! Jos haluat, voit tehdä täytteen ja päällysteen puolitoistakertaisena, ellei jopa tuplana. Tein niin tässä taannoin ja voi veljet miten maukas! :)
Hyvää viikonloppua! :)
Tein tuplana, kun mascarponen jämälle ei muuten olisi ollut käyttöä. Hyväähän siitä tuli ja perhe toivoo jo uusintaa.
PoistaKiitos vain ohjeesta.