tiistai 8. heinäkuuta 2014

Raikas kesäkakku



Tämän kesäkakun tein ystävän pyynnöstä babyshowereihin. Kesällä on tyttö syntymässä, niin halusin tehdä kesäisen ja vaaleanpunaisen kakun. Täytteenä on sitruunainen vadelmamousse ja vadelmahillo. Kakusta riittää noin 12-15 hengelle.


Kakkupohja:
6 kananmunaa
2,25 dl sokeria
1,25 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus vaniljamaidolla

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, 20- 22 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan. Aseta yksi osa vuoan pohjalle ja kostuta esimerkiksi vaniljamaidolla. Levitä pohjan päälle 1/2 vadelmahillosta.

Täyte:
2 prk sitruunarahkaa
2 dl kermaa
200 g vadelmia
1-1,5 dl tomusokeria (oman maun mukaan, maista)
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat (jos vadelmat ovat ulkomaalaisia, suositellaan niiden keittämistä) ja painele vadelmasosetta siivilän läpi siten, että vadelmamelba puristuu alla olevaan astiaan ja ”siemenmössö” jää siivilään. Sekoita erillisessä kulhossa rahka, sokerit ja vadelmamelba. Kuumenna vesitilkka ja anna liivatelehtien liueta veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää seokseen lopuksi kerma. Levitä täytteestä puolet alimman kakkupohjan ja vadelmahillon päälle. Aseta sitten toinen pohjakerros, kostuta, levitä hilloa ja täytettä. Kostuta vielä viimeinen kakkupohja päältä. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ja kostumaan vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.

Kuorrute:
4 dl (2 prk) kermaa
100 g valkosuklaata
tilkka punaista elintarvikeväriä

Vatkaa kerma ja sulata suklaa. Yhdistä. (valkosuklaa ei saa olla kerman kanssa sekoitettaessa kuumaa, muuten vaahdosta tulee kokkareista ja se juoksettuu, jäähdytä siis suklaata hieman.) Värjää elintarvikevärillä haluamasi sävyiseksi. Levitä vaahto kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti