Tämän kesäkakun tein ystävän pyynnöstä babyshowereihin. Kesällä on tyttö syntymässä, niin halusin tehdä kesäisen ja vaaleanpunaisen kakun. Täytteenä on sitruunainen vadelmamousse ja vadelmahillo. Kakusta riittää noin 12-15 hengelle.
Kakkupohja:
6 kananmunaa
2,25 dl sokeria
1,25 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus vaniljamaidolla
6 kananmunaa
2,25 dl sokeria
1,25 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus vaniljamaidolla
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe
keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti
käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, 20- 22 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla
noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa
kolmeen osaan. Aseta yksi osa vuoan pohjalle ja kostuta esimerkiksi
vaniljamaidolla. Levitä pohjan päälle 1/2 vadelmahillosta.
Täyte:
2
prk sitruunarahkaa
2
dl kermaa
200
g vadelmia
1-1,5
dl tomusokeria (oman maun mukaan, maista)
2
tl vaniljasokeria
4
liivatetta
tilkka
vettä
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta vadelmat (jos vadelmat ovat ulkomaalaisia, suositellaan
niiden keittämistä) ja painele vadelmasosetta siivilän läpi
siten, että vadelmamelba puristuu alla olevaan astiaan ja
”siemenmössö” jää siivilään. Sekoita erillisessä kulhossa
rahka, sokerit ja vadelmamelba. Kuumenna vesitilkka ja anna
liivatelehtien liueta veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana
rahkaseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää seokseen lopuksi kerma.
Levitä täytteestä puolet alimman kakkupohjan ja vadelmahillon
päälle. Aseta sitten toinen pohjakerros, kostuta, levitä hilloa ja
täytettä. Kostuta vielä viimeinen kakkupohja päältä. Peitä
kakkuvuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ja kostumaan
vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
Kuorrute:
4
dl (2 prk) kermaa
100
g valkosuklaata
tilkka
punaista elintarvikeväriä
Vatkaa
kerma ja sulata suklaa. Yhdistä. (valkosuklaa ei saa olla kerman
kanssa sekoitettaessa kuumaa, muuten vaahdosta tulee kokkareista ja
se juoksettuu, jäähdytä siis suklaata hieman.) Värjää
elintarvikevärillä haluamasi sävyiseksi. Levitä vaahto kakun
päälle. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla
marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti