Pohja:
150
g Bastonge-keksejä
75
g voita
Täyte:
200
g valkosuklaata
4
dl maustamatonta jogurttia
2
dl kermaa vatkattuna
0,5
dl sitruunamehua
3
liivatetta
250
g karpaloita (tuoreita tai pakkasesta)
2
dl kinuskikastiketta
koristeluun
karpaloita ja valkosuklaata
Sulata
valkosuklaa esimerkiksi vesihauteessa. Sekoita valkosuklaa jogurtin
joukkoon.Vatkaa kerma ja jätä odottamaan. Kuumenna sitruunamehu
esimerkiksi pienessä kattilassa ja sekoita liivatelehdet
sitruunamehuun. Kaada liivateseos jogurttiseokseen ohuena nauhana ja
sekoita kokoajan huolellisesti. Lopuksi sekoita kermavaahto kevyesti
käännellen jogurttiseokseen.
Kaada
keksipohjan päälle puolet jogurttiseoksesta. Ripottele sen päälle
karpalot (säästä muutama karpalo koristeluun) ja valuta 1,5 dl
kinuskikastiketta karpaloiden päälle, voit säästää loput
kastikkeesta koristeluun ja tarjoiluun. Lusikoi loput
jogurttiseoksesta karpaloiden ja kinuskin päälle. Nosta jääkaapiin
ainakin noin 4 tunniksi hyytymään, mieluusti yön yli. Koristele
esimerkiksi valkosuklaalastuilla ja tuoreilla karpaloilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti