torstai 3. heinäkuuta 2014

Valkosuklaakakku karpaloilla ja kinuskilla



Pohja:
150 g Bastonge-keksejä
75 g voita
Täyte:
200 g valkosuklaata
4 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kermaa vatkattuna
0,5 dl sitruunamehua
3 liivatetta
250 g karpaloita (tuoreita tai pakkasesta)
2 dl kinuskikastiketta
koristeluun karpaloita ja valkosuklaata

Murenna keksit hienoksi. Sulata voi ja lisää keksimurujen joukkoon. Painele keksiseos halkaisijaltaan noin 23 cm kokoiseen irtopohjaiseen vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.

Sulata valkosuklaa esimerkiksi vesihauteessa. Sekoita valkosuklaa jogurtin joukkoon.Vatkaa kerma ja jätä odottamaan. Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi pienessä kattilassa ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun. Kaada liivateseos jogurttiseokseen ohuena nauhana ja sekoita kokoajan huolellisesti. Lopuksi sekoita kermavaahto kevyesti käännellen jogurttiseokseen.


Kaada keksipohjan päälle puolet jogurttiseoksesta. Ripottele sen päälle karpalot (säästä muutama karpalo koristeluun) ja valuta 1,5 dl kinuskikastiketta karpaloiden päälle, voit säästää loput kastikkeesta koristeluun ja tarjoiluun. Lusikoi loput jogurttiseoksesta karpaloiden ja kinuskin päälle. Nosta jääkaapiin ainakin noin 4 tunniksi hyytymään, mieluusti yön yli. Koristele esimerkiksi valkosuklaalastuilla ja tuoreilla karpaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti