tiistai 1. heinäkuuta 2014

Parsa-pekonipiiras



Tän herkullisen ja ruokaisan piirakan ohjeen oon saanu ystävältäni. Hän on ottanu puhelimeensa kuvan reseptistä, eikä muistanu mistä lehdestä. Lähde siis tuntematon. Maku loistava!

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100 g voita
1 kananmuna
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 puntti tankoparsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 kananmunaa
150 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 dl raastettua parmesaania
1 tl timjamia
mausteeksi suolaa ja mustapippuria

Sekoita suola jauhoihin ja nypi joukkoon kuutioitu voi. Lisää kananmuna ja vesi ja muotoile taikinasta pallo. Anna taikinan levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Asettele taikina vuokaan ja esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia. 

Paista viipaloitu valkosipuli, sipuli ja pekoni pannulla. Sekoita keskenään kananmunat, ranskankerma, kerma, parmesaani ja mausteet. Asettele esipaistetun pohjan päälle pekoni-sipuliseos ja parsat haluamallasi tavalla, kokonaisina tai viipaloituna. Kaada päälle ranskankerma-munaseos. Paista uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniisti ruskistunut. Tarjoile herkullisen salaatin kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti