Mulla ei silleen tähän pohjustukseksi oo muuta sanottavaa, kun että porkkanakakut on parhautta, ja että tällä kertaa tein tällasta porkkanakakkua. (alkuperäinen resepti on Valion, mutta tässä ohje miten itse tein sen, pienin muutoksin)
Kakku:
3
kananmunaa
1,5
dl fariinisokeria
1,5
dl ruokokidesokeria
5
dl vehnäjauhoja
2
tl leivinjauhetta
2
tl kanelia
2
tl vaniljasokeria
0,5
dl rusinoita
3
¼ dl porkkanaraastetta (250 g)
1
pieni tölkki ananasmurskaa
0,5
dl sekalaisia pähkinöitä rouheena
150 g
(1,5 dl) voita sulatettuna
Pohjusta
irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan
reunat. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.Yhdistä
vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri keskenään.
Hienonna rusinat ja raasta porkkanat. Valuta ananasmurskasta neste
pois. Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe
sekä sulatettu voi.Yhdistä kananmuna-sokerivaahtoon kuivat aineet
ja porkkanaseos. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä
kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45-50 min tai kunnes kakku on
kypsä. Voit testata kypsyyden cocktail-tikulla.
Kuorrutus:
1
rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1
purkki (200 g) sitruunarahkaa
1,5
dl tomusokeria
100
g voita
Mittaa
aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos
tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Vatkaa esimerkiksi
sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä
1/3 kuorrutuksesta kakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele
esimerkiksi paahdetulla pähkinärouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti