maanantai 23. kesäkuuta 2014

Madeiralainen porkkanakakku



Mulla ei silleen tähän pohjustukseksi oo muuta sanottavaa, kun että porkkanakakut on parhautta, ja että tällä kertaa tein tällasta porkkanakakkua. (alkuperäinen resepti on Valion, mutta tässä ohje miten itse tein sen, pienin muutoksin)


Kakku:
3 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl ruokokidesokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl rusinoita
3 ¼ dl porkkanaraastetta (250 g)
1 pieni tölkki ananasmurskaa
0,5 dl sekalaisia pähkinöitä rouheena
150 g (1,5 dl) voita sulatettuna

Pohjusta irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Hienonna rusinat ja raasta porkkanat. Valuta ananasmurskasta neste pois. Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi.Yhdistä kananmuna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45-50 min tai kunnes kakku on kypsä. Voit testata kypsyyden cocktail-tikulla.

Kuorrutus:
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki (200 g) sitruunarahkaa
1,5 dl tomusokeria
100 g voita

Mittaa aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Vatkaa esimerkiksi sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä 1/3 kuorrutuksesta kakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele esimerkiksi paahdetulla pähkinärouheella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti