perjantai 13. kesäkuuta 2014

Raparperihilloketta ja jogurttivaahtoa




Raparperi- ja mansikka-aika on täällä! Nyt kaikki reseptit testiin! Tämän raikkaan jälkiruoan reseptin oon ottanut talteen jostain lehdestä, en muista mistä. Herkkua on! Ohjeella tulee jälkiruokaa 4-6 hengelle, riippuen annosten koosta. 

Hilloke:
400 g raparperia
200 g mansikoita
2 dl hillosokeria
Vaahto:
1 dl kuohukermaa
2,5 dl jogurttia (vähintään 6% rasvaa)
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria

Kuori ja kuutioi raparperit. Perkaa mansikat ja puolita ne. Keitä mansikoita, raparperia ja sokeria kattilassa hiljalleen noin 10 minuuttia, niin että raparperit pehmenevät ja hajoavat. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta jogurtti hunajalla ja vaniljasokerilla. Yhdistä kermavaahto seokseen. Lusikoi tarjoilukulhoihin sekä hilloketta että vaahtoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti