maanantai 9. kesäkuuta 2014

Rahkapiirakka



Tämän makean (mutta raikkaan) ja maistuvan piirakan ohjeen oon saanut eräältä opiskelijalta, jota ohjasin päiväkodissa. Hän toi viimeisenä harjoittelupäivänään tätä piirakkaa kiitoksena henkilökunnalle ja pyysin reseptin. En siis tiedä mistä tämä on alunperin. Kannattaa kokeilla, itellä tulee mieleen 90-luku, äiti on tehnyt joskus jotain hyvin tämän tyyppistä piirakkaa. Ohjeesta tulee uunipellillinen.

1.osa
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g voita (sulatettuna, jäähdytettynä)
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja sitten seos puolitetaan.

2.osa
Toiseen puoleen jaetusta seoksesta sekoitetaan
1 kananmuna
1,5 dl piimää tai maustamatonta jugurttia
Levitä uunipellille leivinpaperi ja levitä tämä 2.osa uunipellille ensiksi.

3.osa (kolmannessa kulhossa)
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 purkkia (2x250g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
yhden huolellisesti pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu
Sekoita ja levitä tasaisesti uunipellille 2.osan päälle

Viimeisenä ripottele tasaisesti 1.osan toinen puoli (murumainen taikinarouhe) pinnalle.
Paista 200 asteessa kauniin vaaleanruskeaksi noin 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti