tiistai 3. kesäkuuta 2014

Muta-kuppikakut




Mä oon tunnetusti suuri suklaan ystävä, ja suklaata löytyy meidän kotoa keittiöstä ja mun piiloista oikeastaan aina. Onneksi mun mies ei oo mikään suklaan suurkuluttaja, niin saan ite nauttia siitä ilman kilpailua. :) En saa myöskään tarpeekseni suklaaleivonnaisista esimerkiksi browniesta ja mutakakusta. Tällä kertaa teki mieli kokeilla kotoa löytyvästä tummasta suklaasta valmistaa ihanan Leila Lindholmin ohjeella pieniä mutakakkusia. Ne on parhaimmillaan pian valmistuttuaan ja hetken jäähdyttyään ihan vaan vispatun kerman ja marjojen kanssa. Nams!


(12 kuppikakkua)

2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
200 g tummaa suklaata (mitä tummempaa, sitä parempi)
100 g voita
2 rkl vahvaa kahvia
Päälle:
2 dl vispi-tai kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
tuoreita marjoja

Laita uuni päälle 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sulata voi ja sekoita kahvin kanssa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita huolellisesti. Laita paperisia muffinssivuokia muffinssipellin koloihin ja täytä vuoista 2/3. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Kuppikakut "lässähtävät" keskeltä kun otat ne uunista. Jäähdytä. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Koristele kuppikakut kermalla ja marjoilla. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti