lauantai 23. elokuuta 2014

Bostonpulla toscapinnalla ja mascarponetäytteellä



Tätä ihanaa pullaa maistoin ekan kerran ystäväni luona Turussa. Hän oli leiponut sitä K-ruoka-lehden ohjeesta. Löysin ohjeen myös netistä ja oli pakko leipoa itsekin ja voin kertoa, että tämä on aivan älyttömän hyvää! Ja tosi kivaa vaihtelua tavalliselle pullalle. Vinkki: pakkaa bostonpulla kauniisti sellofaaniin ja vie tuliaisina kylään. Takaan hyvän vastaanoton! 

Noin 16 annosta
Pulla:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0,75 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
125 g (puoli purkkia) mascarponea
0,75 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
Toscapinta:
50 g voita
1 dl mantelilastuja
0,75 dl fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä mascarpone taikinalle. Ripottele pinnalle fariini- ja vaniljasokeri. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaan. Asettele palat vuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä.
Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca. Mittaa kattilaan voi, mantelilastut, fariinisokeri, vehnäjauhot ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.
Nosta pullavuoka uunista. Lusikoi toscaseos mahdollisimman nopeasti bostonpullan pinnalle. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.

3 kommenttia:

  1. Jahas, tällä mennään ensi sunnuntaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Toni!
      Kiva kuulla, on varmasti hitti! Jos haluat, voit tehdä täytteen ja päällysteen puolitoistakertaisena, ellei jopa tuplana. Tein niin tässä taannoin ja voi veljet miten maukas! :)
      Hyvää viikonloppua! :)

      Poista
    2. Tein tuplana, kun mascarponen jämälle ei muuten olisi ollut käyttöä. Hyväähän siitä tuli ja perhe toivoo jo uusintaa.
      Kiitos vain ohjeesta.

      Poista

Jätä kommentti