keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Minttuiset mutakakkumuffinit



Tuli pitkästä aikaa selailtua lemppari-leivonnaiskirjoja ja mietittyä mitä voisi leipoa ilman, että tarvisi käydä kaupassa (okei mulla löytyy aina aika hyvin kaikkea leivonnassa tarvittavaa kaapista, esim. erilaisia suklaita). Näiden mutakakkumuffinssien ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua-kirjasta. Muokkasia ohjetta ainostaan lisäämällä lorauksen minttuaromia, että saan minttusuklaan makuisia mutakakkuja. Kyllä kelpas opiskelukaverin kanssa palaveerata.

n. 12 kpl

Muffinit: 
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
0,5 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (mahdollisimman suuri kaakaopitoisuus)
1 tl piparminttuaromia
2 dl kermaa vatkattuna tarjoiluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen öljy ja siirappi. Sekoita neste munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.


Rouhi suklaa ja sulata rouhe vesihauteessa (kuumankestävässä kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä). Sekoita sula suklaa taikinaan. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla. Kypsennä muffineja uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Muffinit vajoavat keskeltä, kun otat ne uunista. Jäähdytä. Vatkaa kermaa ja lusikoi mutakakkujen koloihin. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin minttusuklaanapit; Daimin uutta minttukrokanttia rouhittuna ja Marianne-palloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti