Tuli pitkästä aikaa selailtua
lemppari-leivonnaiskirjoja ja mietittyä mitä voisi leipoa ilman, että tarvisi
käydä kaupassa (okei mulla löytyy aina aika hyvin kaikkea leivonnassa
tarvittavaa kaapista, esim. erilaisia suklaita). Näiden mutakakkumuffinssien
ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua-kirjasta. Muokkasia ohjetta ainostaan
lisäämällä lorauksen minttuaromia, että saan minttusuklaan makuisia mutakakkuja.
Kyllä kelpas opiskelukaverin kanssa palaveerata.
n. 12 kpl
Muffinit:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
0,5 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (mahdollisimman suuri
kaakaopitoisuus)
1 tl piparminttuaromia
2 dl kermaa vatkattuna tarjoiluun
Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota kananmunat,
sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää
siihen öljy ja siirappi. Sekoita neste munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot,
kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
Rouhi suklaa ja sulata rouhe vesihauteessa
(kuumankestävässä kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä). Sekoita
sula suklaa taikinaan. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä
2/3 joka vuoasta taikinalla. Kypsennä muffineja uunin keskiosassa noin 12
minuuttia. Muffinit vajoavat keskeltä, kun otat ne uunista. Jäähdytä. Vatkaa
kermaa ja lusikoi mutakakkujen koloihin. Koristele haluamallasi tavalla. Itse
laitoin minttusuklaanapit; Daimin uutta minttukrokanttia rouhittuna ja
Marianne-palloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti