perjantai 2. maaliskuuta 2012

Minttusuklaa-täytekakku





Kakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus kaakaolla


Täyte:
1 levy Pandan minttutäytesuklaata (100g)
1 levy Maraboun minttukrokanttisuklaata (200g)
2 prk (á 2,5dl) Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta


Kuorrutus:
2,5 dl Flora vispiä
200g tummaa suklaata, esim. taloussuklaata


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 20-22 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.


Pane liivatelehdet 5 - 10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata minttukrokanttisuklaa vesihauteessa. Paloittele minttutäytesuklaa. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja sekoita minttusuklaarouhe sekaan. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sulatettu minttukrokanttisuklaa ja vatkaa sähkövatkaimella joukkoon vesitilkkaan liotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.


Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Aseta kansilevy vuoan pohjalle ja kostuta kaakaolla. Levitä sille puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen, kostuta ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.


Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Koristele haluamallasi tavalla. 


2 kommenttia:

  1. Hei! Ohjeessa lukee täytteen valmistuksen kohdalla,että vatkaa valkuaiset vaahdoksi,mutta ainesosa luettelossa niitä ei ole mainittu. Montakohan munaa tai siis valkuaista täytteeseen tulee?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos paljon virheen havaitsemisesta! Oon tainnu muinoin kopioda valmistusohjeen jonkun toisen kakun täytteen mukaan (koska perusperiaatteet samat) ja sitten sinne on jäänyt tuo kananmunanvalkuiaisen lisääminen. Eli ei tarvitse laittaa sitä. Mutta voit laittaa, yhden kananmunanvalkuainen toisi kuohkeutta. Mutta ei ole tarpeellinen. Hyviä herkkuhetkiä!
      -Maria

      Poista

Jätä kommentti