keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kuningatar-valkosuklaatäytekakku vol 2



Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen ja halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kolmeen osaan. Pese irtopohjavuoka kakun kokoamista varten.




Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatetta
1 kananmunan valkuainen
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1,25 dl Flora vispiä (puoli purkkia)
2 rkl vettä

Kuningatartäyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmunan valkuainen
1,25 dl Flora vispiä (puoli purkkia)
150 g mustikoita ja vadelmia
2 liivatetta
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl mustikka- tai vadelmaliköriä (tai mehua)

Kuorrute:
100 g valkosuklaata
1 dl kermaa

Aseta yksi kakkupohjan leikatuista osista leivinpaperilla vuoratun irtophjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota 1 prk Flora vispiä ja 2 kananmunan valkuaista omissa kulhoissaan. Valkosuklaatäytettä varten sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita keskenään sulatettu valkosuklaa, 100g tuorejuustoa ja sokerit. Sulata liivatteet pieneen vesimäärään ja valuta suklaa-juustoseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon puolet vaahdotetusta Flora vispistä ja puolet valkuaisvaahdosta. Laita loput vaahdoista jääkaappiin odottamaan toisen kerroksen valmistusta. Kaada ensimmäinen täyte kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Aseta toinen kakkupohjan osa hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle. Toista täytettä varten soseuta marjat sauvasekoittimella. Vatkaa tuorejuusto ja marjasose keskenään. Mausta sokereilla ja tarkista maku. Kuumenna likööri tai mehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuusto-marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon loput vaahdotetuista valkuaisista ja Flora vispistä. Kaada täyte vuokaan edellisen kerroksen päälle ja aseta viimeinen kakkupohjan osa katoksi kakun päälle. Nosta jälleen kylmään hyytymään.

Kuorrutusta varten sulata valkosuklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti