sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Suklaa-herukkakakku


Asta 51vee. Tätä syötiin työmaalla perjantaina, kehut sai. Tää kakku on tehty 25 hengelle 28cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Jos teet kakun puolet pienemmälle porukalle, niin tietysti puolitat ohjeen. Tee silloin kakku 20-22 cm vuokaan.
Suklaatäyte:
3 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
200 g tummaa suklaata, esim. taloussuklaa
2 kananmunanvalkuaista
0,5 dl sokeria
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota koko ohjeen 4 valkuaista ja 4 dl kermaa omissa kulhoissaan, siirrä jääkaappiin odottemaan.Sulata suklaa. Sekoita keskenään sulatettu suklaa, tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, anna jäähtyä minuutin verran. Kaada liivateneste juusto-suklaaseoksen joukkoon tasaisesti sekoittaen. Lopuksi kääntele täytteeseen puolet vaahdotetusta kermasta ja munanvalkuaisista. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi-pariksi. Valmista herukkatäyte.

Herukkatäyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g marjoja, musta-ja punaherukoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
3-4 rkl tummaa marjamehua

Soseuta herukat sauvasekoittimella. Painele marjasurvosta pienireikäisen siivilän läpi siten, että nestemäinen marjasose valuu alla olevaan astiaan (kuoret ja siemenet jäävät siivilään). Vatkaa tuorejuusto ja marjasose keskenään. Mausta vaniljasokerilla ja tavallisella sokerilla ja tarkista maku. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon liivatteet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuusto-marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon loput vaahdotetuista valkuaisista ja kermasta. Kaada täyte vuokaan hyytyneen ensimmäisen täytteen päälle ja nosta jälleen kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele kivasti ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti