sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Hyydytetty mangokakku



Valmista kakulle pohja keksi-voiseoksesta tai kakkupohjasta, ohjeita löytät tästä blogista aikaisempien hyydytettyjen kakkujen ohjeista.

Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
1 prk (á 250g) mascarponejuustoa
(2 kananmunanvalkuaista, jos haluat kuohkeutta)
300 g soseutettua mangoa (esim. Bonne premium, säilykehyllystä)
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
0,5 dl hedelmämehutiivistettä (keltaista)
Kiille:
n. 250 g soseutettua mangoa
pari ruokalusikallista sokeria
tilkka hedelmämehua
2 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota Flora vispi ja munanvalkuaiset omissa kulhoissaan ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Sekoita keskenään mascarponejuusto, soseutettu mango, vaniljasokeri ja sokeri. Kuumenna mehu kiehuvaksi pienessä kattilassa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste ohuena nauhana mango-juustotäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta tilkka hedelmämehua pienessä kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos hyvin sekoittaen mango-sokeriseokseen. Valuta kiille lusikallla tai kauhella kakun pinnalle. Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy. Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti