sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Vaniljainen toffeekakku


Hannalla oli Tupperware-kutsut ja mä sain tehä makeeta tarjottavaa, jee! Tästä kakusta tuli vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen makuinen. Valmista kakulle keksi-tai kakkupohja. Tee kakku 24cm irtopohjavuokaan.


Täyte:
5 liivatetta
250 g mascarpone-juustoa
200 g vanilja-tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 pussi Daim-rakeita
kinuskikastiketta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Aseta kakkupohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään juustot ja sokerit. Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos juusto-sokeriseokseen. Lisää joukkoon kevyesti käännellen vaahdotettu kerma ja Daim-rakeet. Kaada seoksesta puolet pohjan päälle ja sen jälkeen  kinuskikastiketta kierteinä. Lisää loput täytteestä ja laita hyytymään jääkaappiin noin 2-3 tunniksi tai mieluiten yön yli. Koristele vaikka kinuskilla.

2 kommenttia:

  1. Kokeilin itsekin. Olipa hyvää :) Daim-rakeita ei vain tahtonut löytyä, joten ne oli murskattava sitten itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui! Joo niitä ei välttämättä ookaan kaikissa kaupoissa. Mutta tavallisellahan patukalla se onnistuu kans. :)

      Poista

Jätä kommentti