maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kakku valkosuklaasta, Daimista ja Helmilikööristä


Tätä kakkua oon tehnyt aikaisemminkin. Nyt tein saman kakun Dooleysin sijaan Helmilikööristä, mutta lopputulos on hyvin paljon samanmakuinen. Mun mielestä tähän voi siis käyttää vaikka mitä kerma-tai kahvilikööriä.

Pohja:
200 g suklaakeksejä
75 g margariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
200 g Sunnuntain vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1,5 isoa daimia murustettuna
0,5 dl Helmi-likööriä

Sekoita keksinmurut ja sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, ja daimmurut. Sulata liivatteet likööriin, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti