sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kuningatar-valkosuklaatäytekakku vol 1


Juustokakkuihin en varmaan kyllästy koskaan, mutta nyt tuli tehtyä täytekakkua, jee! Tai tämän tein oikeastaan siksi, että halusin harjoitella. Ens viikonloppuna pitäis väsätä kakkuja sukulaisten 50-vuotisjuhliin, enkä halua tehdä varsinaisia kakkuja kylmiltään. Oli hyvä treenata; kanssaihmiset kun ei yleensä ole harmissaan siitä, että joutuvat maistelemaan ja kertomaan mielipiteitään. Tämän kakun äiti on jälleen Hellapoliisi ja alkuperäinen ohje löytyy täältä. Ainoat muutokset, jotka tein, oli että en tehnyt kakkua käyttäen pelkkiä mustikoita, vaan halusin laittaa myös vadelmia ja tähän koeversioon tein kakun puolikkaalla ohjeella.


 


Tarvitset vuoan, jonka tilavuus on runsas 4 litraa, halkaisija 28-30 cm.
Pohja: 
6 dl (8 isoa munaa) kananmunia
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus: n. 1/2 l maitoa + 6 tl vaniljasokeria

Kuningatarmousse
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
1/2 dl vettä
 Valkosuklaamousse

2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Pinnalle: 5-7 dl marjoja
Kiille: 3 dl vettä + 1,5 dl hyytelösokeria


Pursotus: sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermaa tai Flora vispiä 5- 7,5 dl riippuen pursotustyllan koosta ja siitä pursotatko myös kakun pinnalle

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Kokeile kypsyyttä vielä cocktail -tai varrastikulla.  Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.  Vatkaa kerma vaahdoksi.  Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.  Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Vuoraa kakkuvuoka kahdella kelmun palalla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mustikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.
Kaada pinnalle jäiset marjat.
Kiehauta vesi kasarissa ja lisää koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
Nostele hetken jäähtynyt liemi marjojen päälle lusikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti