keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Valkosuklaa-Daim-Dooleyskakku


Alkuperäinen ohje on Hellapoliisilta. Halusin lisätä siihen vielä lisää toffeisuutta Dooleys-liköörin muodossa. Omnomnomnomn. Omin pikku vivahtein siitä syntyi uutena vuotena 2011 seuraavanlainen:

Pohja: 
200 g tummia täytekeksejä muruina (Domino, Rainbow tms.)
75 g margariinia tai voita sulatettuna


Täyte: 
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
200 g Sunnuntain vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1,5 isoa daimia murustettuna
0,5 dl Dooleys-likööriä


Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, ja daimmurut. Sulata liivatteet Dooleys-likööriin, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti