keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Vadelma-pannacottakakku


Kakkua laatunaisille. Heinin ja Marikan kanssa juhlittiin ja mussutettiin tätä. Mun vadelma-pannacotta on pieni muunnos Kinuskikissan mansikkaisesta pannacotta-kakusta. Keksipohjan tein jälleen Muro-kekseistä, sillä ne on mun mielestä neutraalin makuisia. Vaaleanpunaiset Domino-keksit-yöh, liian makeita mun makuun. Täytteen mansikat vaihdoikin sitten vaan vadelmiin. Jees, oli hyvää. Niin ja kuvan kakku on tehty ohje puolitettuna pienempään 18cm halkaisijan vuokaan.

Pohja:
200 g keksejä
70 g voita

Täyte:
8 liivatelehteä
2 valkuaista
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
5 dl (n. 500 g) mansikkasosetta

Pannacotta-kerros:


4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko tai 2-3 maustemittaa vaniljajauhetta

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla  Murskaa keksit. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Soseuta mansikat. Mittaa 2 dl vadelmsosetta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kuumenna seosta hieman uudelleen, jotta liivatteet sulavat soseeseen. Sekoita liivate-mansikkasose ja loput soseesta täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Laita pannacotta-kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Vaihtoehtoisesti lisää kattilaan vaniljajauhe. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Mikäli käytit vaniljatankoa, poista puolikkaat kattilasta ja kaavi joukkoon siemenet tangon sisältä. Sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti